Vriendelijk maar onvermurwbaar

Den Haag – De Sint Maartense minister-president Sarah Wescot-Williams is op de laatste dag van haar werkbezoek aan Den Haag door haar Nederlandse ambtgenoot Mark Rutte ontvangen in het Torentje.

Advertentie

wescotrutteDe premiers spraken onder meer over het door de Koninkrijksregering per aanwijzing afgedwongen onderzoek naar de integriteit van het openbaar bestuur in Philipsburg.
De ontmoeting verliep in een vriendelijke sfeer maar dat veranderde niets aan de standpunten: die staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar.
Het wachten is op het advies waar de Sint Maartense regering de Raad van State van het Koninkrijk om heeft verzocht.
Intussen, zo kon Wescot-Williams haar collega melden, heeft haar kabinet besloten zelf ook een onderzoek in te stellen en dat daarvoor de voorbereidingen, met de aanstelling van de eerste leden, reeds in volle gang zijn.
In de Haagse wandelgangen doet het gerucht de ronde dat ook oud-burgemeester van Dordrecht en voorzitter van de voortgangscommissie die toeziet op de uitvoering van de verbeterplannen Ronald Bandell zou zijn benaderd maar hiervoor was gisteren geen bevestiging te krijgen.

,,Wij hebben een aantal kandidaten op het oog die een goede reputatie in het Koninkrijk genieten maar wachten nog op hun bevestiging”, aldus de premier.

Wescot-Williams sprak later op de dag achter gesloten deuren met de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties.
Daar lichtte zij onder meer haar bezwaren toe tegen de procedure die de Rijksministerraad heeft gevolgd bij de totstandkoming van de aanwijzing en beantwoordde zij vragen van de commissieleden.
Aan het begin van haar werkbezoek had de premier al een onderhoud met minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Vandaag keert ze terug naar Sint Maarten.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *