VRT | Vrijgelaten meisjes uit Chibok met hun families herenigd


Meer dan drie jaar na hun ontvoering door de moslimterreurorganisatie Boko Haram zijn 82 gewezen schoolmeisjes uit Chibok, die onlangs in Nigeria werden vrijgelaten, met hun families herenigd.

De ouders van de meisjes en jonge vrouwen ontmoetten elkaar in de hoofdstad Abuja. Op beelden van het weerzien waren emotionele taferelen te zien, van innige omhelzingen tot vreugdetranen. Bashir Ahmad, een adviseur van president Muhammadu Buhari, publiceerde de beelden op Twitter.

Boko Haram had in april 2014 meer dan 200 overwegend christelijke schoolmeisjes uit het noordoostelijke stadje Chibok ontvoerd. Ze zouden door Boko Haram gedwongen zijn zich tot de Islam te bekeren en deels als seksslavin gehouden zijn. Hun ontvoering zorgde wereldwijd voor afschuw. Sindsdien waren slechts een twintigtal meisjes vrijgekomen.

De vrijlating van de 82 meisjes begin mei zou naar verluidt tot stand zijn gekomen na onderhandelingen met het Rode Kruis en de Zwitserse regering. De hereniging met hun ouders liep vertraging op omdat de meisjes nog door de veiligheidsdiensten moesten ondervraagd worden en hun identiteit met zekerheid kon worden vastgesteld. Naar schatting worden nu nog een honderdtal van de ontvoerde meisjes vermist.

Bron: Deredactie/VRT

2 Reacties op “VRT | Vrijgelaten meisjes uit Chibok met hun families herenigd

 1. De Chavistas en Maduristas zijn veel erger, deze klootzakken kopen dure cadeaus voor minderjarige arme meiden om ze in te palmen en daarna misbruiken.

  Levensmiddelen worden gestolen vanaf de havens om ze duurder te verkopen in het buitenland.

  https://www.google.nl/search?q=bachaquero+venezuela&tbm=isch&imgil=S7WN5e66QjBr2M%253A%253BCemVHvqf55OA-M%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fvenezuelanalysis.com%25252Fanalysis%25252F11541&source=iu&pf=m&fir=S7WN5e66QjBr2M%253A%252CCemVHvqf55OA-M%252C_&usg=___-WsAsEv08SKnH0up9lgwINZ5pI%3D&biw=1024&bih=638&dpr=1&ved=0ahUKEwi7o4eCqIHUAhWlIMAKHYafDMAQyjcINw&ei=s7MhWfv9DqXBgAaGv7KADA#imgrc=InonVKwCnMA07M:

  Ze hebben al ruim 60 ongewapend burgers vermoord bij protesten.

  Te veel om op te noemen.

 2. ericlapas

  Dit is allemaal bitter sweet. Deze meisjes zijn behoorlijk getraumatiseerd, enkelen hebben sinds hun vrijlating zelfs hun ouders vermoord. Het zal mij niet verbazen dat deze meisjes in gevangenschap ook verkracht zijn door de schurken van Boka Haram en waarschijnlijk HIV besmet zijn.

  De vraag is, waarom kijkt de wereld lijdzaam toe? Wij hebben toch ook Bin Laden en Saddam Hoessein opgejaagd en uitgeschakeld? Dat kunnen wij met deze hufters ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *