VS werpt wapens af voor Koerden

Rond en in Kobani woedt een hevige strijd tussen IS en de Koerden. | AFP .

Rond en in Kobani woedt een hevige strijd tussen IS en de Koerden. | AFP .

Amerikaanse transportvliegtuigen hebben bij Kobani wapens, munitie en medische hulpgoederen afgeworpen voor de Koerden. Het is voor het eerst dat de Koerden bij Kobani met droppings geholpen worden. Het materiaal is geleverd door de Koerdische autoriteiten in Irak.

Volgens een verklaring van het US Central Command zijn er verschillende droppings geweest bij de Syrische grensstad, die sinds 16 september wordt aangevallen door terreurgroep Islamitische Staat.

Een woordvoerder van de Koerdische strijdkrachten bevestigt dat het materieel is aangekomen. “Het zal een positieve impact hebben op onze militaire operatie en we hopen beslist op meer steun”, aldus de woordvoerder tegen persbureau Reuters.

Audio:

Kwetsbaar
De laatste dagen zijn er 135 luchtaanvallen op IS bij Kobani uitgevoerd. Volgens het Central Command zijn daarbij honderden strijders van IS om het leven gekomen.

Vorige week zei een Koerdische commandant tegen de BBC dat het grootste deel van Kobani weer in handen van de Koerden was. De Amerikaanse strijdkrachten zeggen echter dat de Koerdische positie in Kobani kwetsbaar blijft.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *