VTR | President Trump waarschuwt Google, Twitter en Facebook: “Jullie begeven je op gevaarlijk terrein”

Sandra Cardoen | VRTnieuws.be

Trump verdenkt Google, Twitter en Facebook van manipulatie

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de internetbedrijven Google, Twitter en Facebook gewaarschuwd, nadat hij eerder op de dag enkel Google er al van had beschuldigd zoekresultaten te manipuleren. “Google, Twitter en Facebook, ze begeven zich op heel erg gevaarlijk terrein en ze moeten voorzichtig zijn”, zei Trump aan journalisten in het Witte Huis.

Google ontkent de insinuaties met klem.

“Wat Google en andere bedrijven aan het doen zijn – kijk maar naar wat er aan de hand is op Twitter en bij Facebook – ze kunnen maar beter voorzichtig zijn, want je kan dat mensen niet aandoen”, zei Trump in de marge van een ontmoeting met FIFA-baas Gianni Infantino in de Oval Office. “We hebben letterlijk duizenden en duizenden klachten die binnenkomen.”

We hebben letterlijk duizenden klachten die binnenkomen

Eerder had de Amerikaanse president op Twitter al uitgehaald naar Google. “Zoekresultaten naar “Trump News” laten enkel de meningen of verslaggeving van Fake News Media zien”, klonk het. “Met andere woorden: ze hebben ze gemanipuleerd.” Volgens de president worden Republikeinse, conservatieve en “eerlijke” media stilgezwegen. Het was niet de eerste keer dat Trump stelde dat sociale media bepaalde stemmen negeren.

Google search results for “Trump News” shows only the viewing/reporting of Fake News Media. In other words, they have it RIGGED, for me & others, so that almost all stories & news is BAD. Fake CNN is prominent. Republican/Conservative & Fair Media is shut out. Illegal? 96% of….
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 28, 2018

Google: “We zetten geen politieke agenda”
Analyse Tom Van de Weghe

Waarom start Donald Trump een oorlog met Silicon Valley?

Google pikt de insinuaties van Trump niet. “De zoekfunctie wordt niet gebruikt om een politieke agenda te zetten. We manipuleren onze zoekresultaten niet voor een politieke ideologie”, stelt het bedrijf in een mededeling aan Business Insider.

Google laat de zoekfunctie werken “op basis van belangrijkheid en kwaliteit”, luidt het. “”We werken er continu aan om Google Search te verbeteren.”

bron: VRTnieuws.be

18 Reacties op “VTR | President Trump waarschuwt Google, Twitter en Facebook: “Jullie begeven je op gevaarlijk terrein”

 1. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 2. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 3. @Pukkie,
  Trump wil geen internet beperken, hij maakt er zelf dagelijks intensief gebruik van. Wat hij wilt is dat de wijze waarop ‘Big-Tech’ de zaken nu reguleren, versoepelen zodat ‘troll-farms’ en ‘echo-chamers’ wederom volle vrijheid genieten om zo de publieke opinie in zijn voordeel te helpen bespelen.

 4. Wellicht dat het merendeel van de Trump kiezers geen internet fanaten zijn. Dat maakt de spoeling dus dun. En dus ook de reacties. Dat Trump dreigt met acties hiertegen is een zwaktebod. Een president die het internet gaat beperken ,is geen lang en gelukkig politiek leven beschoren.

 5. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze spelregels

 6. Troef heeft gelijk?? Met wat, Dat hij zelf de grootste faker is, een failliette conman die alle kanten uit brult en geen flouw idee heeft waar hij het over heeft. Trump doet me altyd aan Archie Bunker denken.
  Hij past verder wel bij Amerika dat als je goed kijkt nou niet echt de slimsten zijn. Het is een groot land. Dat wel.

  Z.n vader heeft t geld verdient maar hij, alles wat hij aanraakte ging failliet of staat bol van de leningen. Past wel bij de USA. Dat Is ook volslagen failliet en wordt kunstmatig omhoog gehouden. Ze hebben het grootste leger en de grootste wapen industrie- Daar in zit ook de reden van al die conflicten.
  Hij zelf is ook failliet. Hij moest van pure armoede geld schuiven uit z.n school funds om dingen te kunnen betalen voor z.n golf banen. Op kosten van de taks payers gaat hij op vakantie in z.n eigen resorts om ze rendabel te houden en vraagt meer lidmaatschap geld aan mensen als hij er is. Je zou denken dat hij zich een beetje stil zou houden, maar nee, alles is fake news. Maar hij gaat vallen op z.n eigen leugens
  Een president van de USA heeft een ambtstermijn van 4 jaar totdat de verkiezingen zijn gehouden, als hij die weer wint dan kan het nog 1 keer met 4 jaar. Maar of hij die verkiezingen haalt met al z.n idioterieën. Zelfs z.n eigen party vind dingen nu uit de hand lopen. Clinton kwam maar net weg met Lowinski, maar hij.. Een bevriend roddelblad kocht de story op zels, zegt ook wel iets over het niveau.

  T Ligt ook een beetje aan Putin. Super slimme guy heeft Troefje als een schoothondje. Ik ben zo benieuwd naar de video van Trump in dat Moscow hotel tijdens de miss verkiezingen daar. Als Putin een zware dag heeft dan kijkt hij die vast en ligt weer helemaal onderste boven van het lachen onder tafel. Doet me altyd denken aan die cene uit Floddder, en hoe denken wij te gaan betalen… nou Polaroid. . Verder ligt het natuurlijk ook aan de financiers van al die Trump gebouwen. Die zitten met geknepen billen al dat fake nieuws te bekijken. Want als de Trump marketing façade valt dan vallen zij ook. Dat heel Amerika omvalt en dat dat aan Trump ligt. Ja ja tuurlijk hij helpt driftig mee.. Maar zoals zoveel wat hij zegt t is allemaal fake.

 7. @Sate Batata,
  Je kan zeggen wat je wilt van Ana Navarro, ik ben dol op dat soort felle vrouwen. Net zo fel als ze op Trump kan reageren, net zo fel reageert ze ook op bed. Ze is het soort typische Latina die ondanks al haar felheid kalm te krijgen is door het fluisteren van lieve woordjes in d’r oren. Een beetje je met tong langs d’r oren strelen en ze wordt net zo mak als een schaap. Ze geeft alles, als ze van je houdt, houdt ze echt van je, als zij je haat kun je liever maken dat je wegkomt. 😛😏

  Wat ook grappig is zijn die pastors die beweren dat Trump door heksen wordt belaagd. Amerikaanse pastors die brua doen en met vreemde tongen spreken, ik lach me bijna te pletter man. En die Amerikaanse gelovigen geloven het ook nog echt in witchcraft. 🤣

  https://youtu.be/uo1SsuM6Rls

 8. @hiedanook

  Okay , ze wordt altijd als Ana Navarro aangekondigd, maar als jij haar Ana Violeta Navarro Flores wilt noemen is dat prima voor mij.

  Ja ik geloof dat de charmante en intelligente Ivanka de eerste vrouwlijke president van de VS gaat worden. Na 2 succesvolle termen van The Donald uiteraard. ”

  Hillary is te oud, lelijk, een enabler & cover-up voor sexual predators (nog een sigaartje Bill?), een tot op het bot corrupte crimineel en kompleet verbitterd en van het padje geraakt. Het zal alleen maar erger worden met haar, dus helemaal geen vergelijking. Maar wel leuk je voorkeur van vrouwen te kennen 🙂

  Andere mogelijke Trump kandidaten, misschien Baron, maar zover wil ik niet gaan, het moet realistisch blijven >> Ivanka wordt het.

 9. @Hoedanook en @ Sate Batata: Ivanka kan geen president worden. Het eerste wat Obama zal roepen: mag ik haar geboortebewijs zien?

  Ik kan je vertellen dat dat i.i.g. niet in de US is.

 10. @aardappel (met sausje) eter,
  Ana Violeta Navarro Flores zodat er geen misverstand bestaat naar wie er verwezen wordt.
  Dus jij gelooft Ivanka Trump de eerste vrouwelijke president van de VS gaat worden? Zij is een grijze muis in vergelijking met een politiek dier als Hillary Clinton, die vanaf haar College tijd deze ambitie koesterde. Als je toch bezig bent voeg dom en dommer, Don Jr. en Eric, er ook aan toe. Of zijn die bewust weggelaten vanwege mogelijk ‘criminal exposure’? (Executive #2 in immuniteitsverlening van Weisselberg)

 11. Een anarchistische instelling als het internet is een bedreiging voor de gevestigde orde. Iedereen kan direct zijn mening over iets geven. Als de overheid zich gaat bemoeien met de inhoud, zijn we op de verkeerde weg.

 12. @hoedanook

  my bad: je hebt gelijk. Ze heet geen Ana Alvaro maar idd Ana Navarro.
  Dat je daarbij haar doopceel uit Wikipedia erbij plakt was een beetje overdreven, maar zo ben je nu eenmaal, want je weet alles. En ik zal niet over “hiedanook” beginnen 😉

  En over mijn “fout” over de komende 10 mooie Trump-jaren, zit je er helemaal naast en kan ik je vertellen dat ik eigenlijk terughoudend was in mijn voorspelling (rekeninghoudend met de extreme overgevoeligheid van de Trump bashers) en hield ik het op 10 jaren i.p.v. 14

  14 mooie jaren ligt dus eigenlijk beter voor de hand dan 10:
  Nog 6 jaren (2+4) Donald en daarna wilt men meer, dus 8 jaren (4+4) Ivanka erbij.

 13. ……dodental na Orkaan Maria op Puerto Rico …,,,

 14. Typisch, @aardappel (met sausje) eter levert weer eens commentaar zonder de feiten te kennen. De naam van de Republikeinse strateeg en politieke commentator is Ana Violeta Navarro Flores ook wel Ana Navarro en niet Aña Alvaro. Daarnaast denkt @aardappel (met sausje) eter dat een ambtstermijn voor de president in de VS 6 jaar is (komende 10 jaar???). Waarschijnlijk teveel naar Fox News gekeken! Nog even en @aardappel (met sausje) eter gaat ons wijsmaken dat het dodental na Orkaan Maria 64is.

  Hoewel Fox met Disney is samengegaan vormt dit niet de grootste media imperium. Het samengaan van Time-Warner en AT&T is door Trump tegengehouden. Al met al geen sprake van afbrokkeling meer eerder van conglomeratie!

 15. @leuk

  juist, Trump heeft gewoon (weer) 100% gelijk, maar omdat Trump het zegt gaan de vele mensen met “trump derangement syndrome” er tegen in. Feitelijk zijn big-brother Facebook en Google een veel groter gevaar dan wat dan ook op dit moment.

  Net als Mano, geniet ik van deze tijden.

  Prachtig dat met alles wat Trump zegt of doet, de stoppen keer op keer doorslaan bij de ‘derangement’ lijders.
  En hij heeft er schijt aan en gaat keihard door .. met succes! Hij is een beetje een rare, maar ‘who cares’ want hij komt wel zijn beloftes na en de economie draait als een trein en het is maar het begin (overigens de enige echte basis om de staatsschuld af te lossen is een sterke economie, die er eerst moet zijn)

  Ik lach me rot.
  ‘s Avonds kijk ik ook graag -afgewisseld met de betere kanalen zoals Fox- naar CNN, pure leedvermaak. Elke avond Wolf, Anderson, Cuomo en Lemon kompleet overstuur en en overtuigd dat Trump deze keer te ver is gegaan. Een paar panels erbij met deskundigen, en uiteindelijk zitten ze er met hun fake-news elke keer naast op naar de volgende issue. Extra kers op de taart is de excuus-republikein Ana Alvaro in een panel. Haar Trump-haat is zo groot dat ze kompleet hysterisch wordt. Prachtig. De “deug” media die een monopolie dachten te hebben op de (hun) brokkeld af. Thank you President Trump.

  De komende 10 jaar beloven mooie (Trump) jaren te worden.

 16. Ja natuurlijk beinvloedden ze zoekresultaten… Dat is hun hele business…
  Je kan betalen om hoger boven aan te staan.
  Troef betaald ook dat z.n hotels hoger komen op de lijst.
  En bij de verkiezingen betaalden hij ook voor reclames.

 17. Trump probeert het gevecht, ter voorkoming dat hij afgezet zal worden, op meerdere fronten te vechten. In de media wordt gemeld dat Trump zijn uitspraken t.a.v. ‘Big-Tech’ doet naar aanleiding van een vergelijking op twee computers.
  Trump is in “full” campagne-modus, daar hij begrijpt dat zijn mogelijke afzetting een politieke procedure is. Vandaar dat hij graag de ‘troll-farms’ en ‘echo-chambers’ weer tot zijn beschikking wilt hebben om ook via sociale media de publieke mening te bespelen. De rol dat ‘Big-Tech’ in de 2016 presidentsverkiezingen hebben gespeeld is inmiddels in verschillende rapporten vastgelegd. Met uitzondering van Fox Nees bericht ‘main stream media’ de feiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *