VVD Leeuwarden wil aanpak criminele Antillianen

antilliaanse criminaliteit in NL

VVD Leeuwarden wil aanpak criminele Antillianen

DEN HAAG — De VVD in Leeuwarden vindt het tijd voor een hardere aanpak van criminele Antillianen in de provinciehoofdstad. Aanleiding is een artikel in het Friesch Dagblad over de toegenomen criminaliteit. In 2012 werd meer dan 12 procent van de stadsbewoners met een Caribische achtergrond verdacht van een misdrijf, terwijl het in 2009 nog 8,5 procent ging.

“De berichtgeving in het Friesch Dagblad geeft een zeer verontrustend beeld over de toename van de criminaliteit binnen deze groep. Deze toename staat haaks op de beeldvorming en berichtgeving na de afronding van het Bestuurlijk Arrangement Antillianengemeenten”, schrijft de partij verwijzend naar eerdere positieve verhalen van de gemeente over de aanpak van criminaliteit en de bestrijding van voortijdige schoolverlating.

VVD-gemeenteraadsleden Harry Bevers en Serge Hollander vragen onder meer wat er waar is van de cijfers in het Friesch Dagblad en of er sprake is van een toename van Caribische Nederlanders in hun stad.

“In het artikel wordt verwezen naar de mogelijk andere aanpak van de criminele groep in andere steden, met als gevolg het verhuizen van diehards naar Leeuwarden door een te vriendelijk beleid in Leeuwarden. Dit zou mede een oorzaak kunnen zijn voor de snel stijgende cijfers. Vestigen zich inderdaad meer criminele Antillianen in Leeuwarden die afkomstig zijn uit de Randstad?”,

vragen ze.

“Is het college bereid het beleid aan te passen en een hardere en effectievere aanpak toe te passen, vergelijkbaar met de succesvolle methode elders in Nederland?”

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *