Waarom Parlamentarier Dean Rozier zich verzet tegen screening ministers

Bron: Ata Palabra 

Parlamentarier Dean Rozier kan nooit instemmen met integriteitsonderzoek ministers. Hij heeft zelf beschadigde integriteit.

Behalve betrokkenheid bij drugssmokel, ook schuldig aan verkoop van een container met kaas van Rodriguez Agencies ter waarde van f 60.000,=, zonder dat het geld is afgedragen aan de eigenaar.

Dean Rozier heeft zich vel verzet tegen het verzoek van de groep Dushi Korsou die namens ruim 4000 handtekeningen van burgers de Staten verzocht een onderzoek in te stellen naar de integriteit van minister van het kabinet Schotte.

Twijfels over integriteit ministers
Twijfels over de integriteit van minister van het Kabinet Schotte wordt ook bevestigd door de commissie van onderoek ingesteld door de Rijksministerraad. Ook dat rapport wordt door Parlamentariers de de regering ondersteunen niet serieus genomen.
De ‘Commissie Onderzoek Curaçao’, zoals de commissie officieel heet werd ingesteld na een verzoek van premier Schotte door de Rijksministerraad.
Aanleiding was de openlijke ruzie tussen de premier van Curaçao en de directeur van de Centrale Bank, Emsley Tromp. Later trok Schotte zijn verzoek weer in, maar toen was het besluit door Nederland al genomen om een onderzoekscommissie in te stellen.
Het lijkt onwaarschijnlijk dat alle kandidaat-ministers zouden zijn voorgedragen en benoemd indien de gebruikelijke screening voor 10-10-’10 was uitgevoerd en voltooid.” Dat is één van de meest opmerkelijke conclusies uit het rapport ‘Doe het Zelf’ van de commissie Rosenmöller, die onderzoek heeft gedaan naar de integriteit van publieke functionarissen en belangrijke instituties in Curaçao.
(Info):
(Info):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *