Wachtlijst voor sédula

sedulaWillemstad – Er is een wachtlijst aan het ontstaan voor het maken van identiteitsbewijzen of sédula’s bij Kranshi vanwege een defecte machine die de kaarten moet maken en waarvoor onderdelen uit het buitenland moeten komen.

Door het defect moeten mensen die een sédula moeten laten maken net als bij het maken van een paspoort een afspraak maken via Bentana di Informashon.

,,We moeten beseffen dat er een groep in de gemeenschap is die zich alleen maar kan identificeren door een sédula omdat ze geen paspoort of rijbewijs hebben omdat ze nooit reizen en geen auto kunnen kopen.
Als deze mensen Bentana di informashon bellen krijgen ze pas een afspraak in september of oktober. Sommige mensen willen een lening sluiten bij de bank om schoolspullen te kopen voor hun kinderen en komen niet in aanmerking vanwege een ongeldige identiteitskaart.
Ze kunnen dus geen schoolspullen kopen”

, zo kaart Janice Welhous aan.
Ze geeft daarbij aan dat de overheid in het verleden een uitzondering maakte voor illegalen in het land door een gratieperiode in te lassen.

,,We vragen vriendelijk om de medewerking van de minister van Beleid, Planning en Dienstverlening Etienne van der Horst om ook aan deze groep een periode van gratie te geven zodat ze niet langer ongedocumenteerd rondlopen in hun eigen land en ook aan hun dagelijkse verantwoordelijkheden kunnen voldoen.
We denken aan een gestempelde brief van Kranshi waarmee ze zich kunnen identificeren”

, aldus Welhous.

Een Reactie op “Wachtlijst voor sédula

  1. En bij Banbario Bek is voor de aanvraag van bijv. advocaat alleen een geldige sedula vereist. Al heb je je permit en paspoort,rijbewijs,SVB kaartje enz. Dat wordt allemaal niet geaccepteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *