Wachttijden Hato aangepakt in rapport

Hato-26012013-1Willemstad – Met kortdurende praktische oplossingen, maar ook veranderingen die een langere tijd in beslag nemen, moet het probleem van de lange wachttijden op luchthaven Hato opgelost worden.

Dit is onlangs in een rapport aan de orde gekomen dat in opdracht van Curaçao Airport Holding (CAH) is opgesteld door consultant KPMG.
De realiteit is dat op piekmomenten op de luchthaven, wanneer verschillende grote vluchten arriveren, de wachttijden te lang zijn voor de toeristen en passagiers.
Dat geeft een verkeerde eerste indruk van het eiland.
Het onderzoeksrapport met daarin ook de voorgestelde oplossingen is onlangs aan de minister van Justitie, Nelson Navarro (PAIS) aangeboden.

,,Verbetering van de dienstverlening houdt niet alleen in een snelle en vriendelijke afhandeling, maar ook veiligheidsaspecten en bescherming zijn essentieel als we het hebben over de aankomst op Hato”, aldus Navarro bij het in ontvangst nemen van het rapport.

CAH, die de problemen graag opgelost ziet, liet KPMG de verschillende stakeholders interviewen zoals de immigratiedienst, de politie, de toelatingsorganisatie en de secretaris- generaal van het ministerie van Justitie.
Alle partijen waren het erover eens dat er snel verandering moet komen voor de toeristen en passagiers die rond piektijden aankomen.
KPMG voerde ook een zogenoemde ‘benchmark’ uit en vergeleek Curaçao met verschillende andere eilanden in het Caribisch gebied en Europa.
Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat passagiers zo warm mogelijk ontvangen moeten worden en dat de beste technologische middelen gebruikt moeten worden die er zijn, zoals elektrische poorten bij de immigratie waardoor de wachttijden verminderen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *