Wake Curaçaose Venezolanen goed bezocht

Wake Curaçaose VenezolanenWILLEMSTAD — De door Vemundo en Venex Curazao georganiseerde wake in de kerk La Bírgen de Coromoto gisteravond was goed bezocht.
De twee groeperingen van Venezolanen woonachtig op Curaçao zijn het eens met de oproep van presidentskandidaat Henrique Capriles voor hertelling van alle stemmen door middel van een 100 procent-stemcontrole.

Meer dan 70 personen van diverse nationaliteiten, die in het wit gekleed en met kaarsen in de handen de wake bijwoonden, hadden ook protestborden waarop ze duidelijk aangaven dat ze geen geweld willen, maar ‘eenheid, vrijheid en vrede in Venezuela’.

De Curaçaose Venezolanen zijn er, net als andere aanhangers van Capriles wereldwijd, van overtuigd dat er tijdens de presidentiële verkiezingen sprake was van diverse frauduleuze activiteiten met stembiljetten en identiteitsbewijzen.
Capriles had het eerder over meer dan 3000 onregelmatigheden.
Ook werden in de sociale media diverse posters en foto’s gepubliceerd van clandestiene stembureaus en van personen die met meer dan tien identiteitsbewijzen in handen zijn gaan stemmen.
Bij andere stembureaus zouden diverse stemdozen simpelweg zijn weggegooid en ook zouden Capriles-aanhangers bij diverse stembureaus zelfs onder bedreiging met vuurwapens zijn weggejaagd.

Venex Curazao roept alle Capriles-sympathisanten op om hen te volgen via de twitter-account @venexcur, Facebook-pagina Cepex Curaçao om op de hoogte te blijven van de activiteiten die ze in de nabije toekomst zullen organiseren.
Voor meer informatie kan men mailen naar [email protected].

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *