Wandelaars vast in basiskamp

Himalaya, Nepal |Foto |  Wikipedia Commons

Himalaya, Nepal |Foto | Wikipedia Commons

KATHMANDU – De drie Nederlandse wandelaars die worden vermist in het Nepalese Himalayagebergte zitten vermoedelijk vast in het zogeheten Italiaanse basiskamp op 3,6 kilometer hoogte.
Dat beweert de manager van het bedrijf waarmee de Nederlandse vrouwen aan een trekking bezig waren. Hij baseert zijn informatie uit het onherbergzame gebied op gegevens van een groep Britse wandelaars die de vermiste groepen achterna zijn gegaan.

“De Britten zijn één groepje tegengekomen die zelf ook een paar dagen hebben vastgezeten in het Italiaanse basiskamp, maar na verloop van tijd hebben besloten weer terug te keren. Tijdens die terugtocht kwamen zij de Britten tegen. Volgens dit groepje zitten er momenteel nog twaalf andere groepen wandelaars vast in het kamp. Zij wachten daar totdat ze door kunnen gaan met hun trekking, of totdat ze uiteindelijk ook besluiten terug te keren”, aldus de manager.

Volgens de manager is het lastig zelf contact te leggen met de vastgelopen groepen.

“Er is geen telefoonbereik in dit gebied. Morgenochtend gaat een sherpa die met de Britten mee is gegaan vooruit om nog sneller bij het Italiaanse kamp te kunnen arriveren. Onze hoop is dat via hem zo snel mogelijk alsnog contact gelegd kan worden met de vermiste wandelaars.”

Bij de sneeuwstorm die afgelopen dinsdag in het gebied plaatsvond, kostte aan zeker 29 mensen het leven.

Bron: Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *