Waterprobleem in Banda Bou

Door: Elisa Koek

Watertekort versgeperst.com schaarste NIEUWS Curaçao banda bou Aqualectra  Waterkraan style=float:left;margin right:10pxCURAÇAO – De stroomschaarste van vorige week heeft plaatsgemaakt voor een schaarste aan water. Door een verouderd netwerk is het waterlevel op verschillende plaatsen in Banda Bou gevaarlijk laag geworden. Aqualectra heeft tanks ingezet om de gedupeerde wijken te voorzien van water.

Het kapotgaan van de machines komt volgens het nutsbedrijf door achterstallig onderhoud. Hierdoor is het huidige netwerk niet voorzien van een systeem om op een efficiënte manier om te gaan met lucht in het transportnetwerk, nadat de waterpompen om een of andere reden stoppen met werken.
Het gevolg hiervan is dat elke keer wanneer één van de pompen stopt met werken, de tank bij Fontein, die water voor het gebied van Banda Bou opslaat, onder een bepaald niveau terecht komt.

Wijken
Aqualectra is zich ervan bewust dat de situatie zo niet door kan gaan”, laat het bedrijf weten. “Er is al een project om het  netwerk voor transport van water naar Fontein uit te breiden. Dit project moet binnen drie maanden verlichting brengen voor Banda Bou.”
Tot die tijd zet Aqualectra tanks in.

De getroffen wijken zijn:
* Soto,
* Seru Bientu,
een deel van:
* Lelienberg,
* Flip en
* Dokterstuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *