Watervoorraad Curaçao geslonken

Oproep minder water te gebruiken

WILLEMSTAD — Wateren stroomproductiebedrijf Aqualectra roept de samenleving op om de komende dagen minder water te verbruiken. Vanwege de problemen met de ketels op Mundo Nobo produceerde het nutsbedrijf minder water dan normaal.

Nu blijken ook de twee waterproductie- eenheden op Mundo Nobo te zijn uitgevallen.
De verdampingsinstallatie 6 is vanwege reparatiewerkzaamheden buiten bedrijf en installatie 3 viel gisteren uit. Dat meldt Aqualectra in een persbericht.
Het nutsbedrijf hoopt vandaag de eerste verdampingsinstallatie weer op het netwerk aan te sluiten. De waterreservoirs op het eiland zijn vanwege de lagere productie minder gevuld. Dat betekent dat de watervoorraad aanzienlijk is geslonken.

Dat geldt met name voor de watertanks die staan op Seru Pretu, Manuel Kuiper, Stenen Koraal en Trai Seru. Deze waterreservoirs voorzien de delen ten westen van het eiland van water. Om de voorraad aan te kunnen vullen en het dreigende tekort een halt toe te roepen, doet Aqualectra een beroep op de gemeenschap om minder water te verbruiken.
Huishoudens kunnen de komende twee dagen onder andere de was uitstellen. Andere besparingsmaatregelen zijn:
* de planten met hemelwater besproeien in plaats van met kraanwater,
* het water in het zwembad niet aan te vullen en
* de autowasbeurt voorlopig over te slaan.

Deze maatregelen zijn ter preventie. Er is geen reden voor paniek, aldus Aqualectra. De omgekeerde osmose-installaties op Fuik hebben de afgelopen weken normaal gedraaid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *