Aside

Weer bejaarden slachtoffer van overvallen

Bron: Amigoe
WILLEMSTAD — Twee bejaarden zijn gisteravond en vanmorgen slachtoffer geworden van een overval in hun eigen woning. Eerder deze week werd ook al een ouder echtpaar bij thuiskomst belaagd. De politie neemt deze zaken hoog op, meldt woordvoerder Reggie Huggins. Het Atrako Team is druk bezig met een onderzoek naar de modus operandi.

Uit dat onderzoek moet blijken of het wellicht om dezelfde daders gaat of los van elkaar staande zaken. Of er een trend gaande is waarbij overvallers het gemunt hebben op oudere mensen, daarvoor moet een analyse gemaakt worden. “Ik kan nu in ieder geval zeggen dat deze gevallen grote aandacht van het korps hebben”, aldus Huggins.

Gisteravond rond negen uur werd een 85-jarige man in zijn woning te Jan Doret overvallen. Hij was bezig in de keuken, toen hij onaangenaam verrast werd door twee mannen die een laken over zijn hoofd trokken. Daarna werden zijn broekzakken doorzocht. De overvallers namen daarbij zijn portemonnee met inhoud mee en een envelop met geld. Vervolgens vluchtten de overvallers weg. Het slachtoffer liep een kleine kapwond bij zijn rechteroog op en zijn linkeroog was opgezet. Ambulancepersoneel verleende medische assistentie.

Midden in de nacht omstreeks drie uur werd een oudere vrouw in haar woning aan de Berg Carmelweg beroofd. De vrouw woont daar met haar kinderen. Ze verklaarde dat ze sliep, toen er ineens drie of vier mannen in haar slaapkamer stonden. Met een zaklamp werd in haar gezicht geschenen en daarna werd een laken over haar hoofd getrokken. Een van de overvallers ging bovenop haar zitten en de anderen doorzochten de woning. De overvallers namen geld, twee telefoons, een bankboekje, sieraden en verschillende andere artikelen mee en vluchtten daarna weg.

Vorige week donderdag nog werd een ouder echtpaar ‘s avonds bij thuiskomst aan de Alablancaweg overvallen en van sieraden en hun auto beroofd. Ook werd in het Paasweekeinde een ouder echtpaar in hun woning beroofd, waarbij de onverlaten de spaarpotten van de kleinkinderen meenamen. Wie tips over deze zaken kan verschaffen wordt verzocht contact op te nemen met het Atrako Team via de telefoonnummers 866-6192/ 866-6140, 911 of 108

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *