Weer tehuis onder verscherpt toezicht

WILLEMSTAD — De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft opnieuw een bejaardentehuis onder verscherpt toezicht geplaatst.
Dit maal is dat Huize Margriet op Noord Zapateer.jan huurman

Dat meldt inspecteur Jan Huurman.
Gisteren bracht hij weer een bezoek aan de instelling, waar zeven bejaarden wonen.
Hij constateerde dat de huidige zorg onder de maat was.
Eigenlijk is het niet verantwoord om de bewoners daar te laten.
De directie van Huize Margriet heeft al laten weten dat ze het tehuis willen laten sluiten omdat een gezonde exploitatie niet meer mogelijk is.
Als geplande sluitingsdatum werd eind april genoemd.
Maar dat neemt niet weg dat ze tot die tijd wel verbeteringen moeten doorvoeren, aldus de inspecteur.
Hiervoor krijgt de directie twee weken de tijd. Net als bij de voorwaardelijke sluiting begin dit jaar bij Huize Aurita te Brievengat en twee weken geleden bij Nos Tesoro op Barber, zijn er bij Huize Margriet belangrijke lacunes vastgesteld op het gebied van de kwaliteit en kwantiteit van medewerkers, de dossiervorming, de geneesmiddelenvoorziening en de hygiëne.
Zowel Aurita als Nos Tesoro slaagden erin om binnen een week tijd verbeteringen door te voeren. Hiervoor hadden zij onder andere advies gekregen van externe consultants.
De voorwaardelijke sluiting werd opgeheven, maar de Inspectie zal nog wel blijven controleren. Nadat er meldingen bij de Inspectie waren binnengekomen over Huize Margriet volgde een bezoek op 24 mei 2010 en dus gisteren weer.
Maar er bleek nauwelijks iets veranderd te zijn.
Per dienst is er maar één bejaardenverzorgster ingepland, er is geen verpleegkundige, de medische dossiers zijn onvolledig bijgehouden, medicijnen worden chaotisch opgeborgen, medicatielijsten zijn niet juist en volledig afgetekend.
De slaapkamers zijn weliswaar opgeruimd, maar de ruimtelijke indeling is zodanig dat bewoners nauwelijks privacy hebben.
Een van de twee badkamers ruikt bijzonder onfris.
Op 15 april zal de Inspectie het tehuis weer bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *