Wereldwaterdag 2013 in teken van samenwerken

WILLEMSTAD — De viering van de Wereldwaterdag vandaag staat dit jaar in het teken van Water Samenwerking. Er is voor dit thema gekozen omdat 2013 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot het internationale jaar van samenwerking op het gebied van water.

Voordat het drinkwater uit de kraan komt, heeft het een kwaliteitscontrole ondergaan.  Zo wordt het getoetst op zowel chemische bestandsdelen als op bacteriën.  Dat gebeurt in de laboratoria van Aqualectra en het ADC.  Het drinkwater op Curaçao voldoet aan de normen van de World Health Organisation, die in een landsbesluit zijn opgenomen.

Voordat het drinkwater uit de kraan komt, heeft het een kwaliteitscontrole ondergaan.
Zo wordt het getoetst op zowel chemische bestandsdelen als op bacteriën.
Dat gebeurt in de laboratoria van Aqualectra en het ADC.
Het drinkwater op Curaçao voldoet aan de normen van de World Health Organisation, die in een landsbesluit zijn opgenomen.

Ook het Curaçaose waterproductiebedrijf Aqualectra viert deze internationale dag, maar staat ook stil bij de 85-jarige traditie om drinkwater te maken van oceaanwater.
Scholen en andere groepen hebben vandaag een lezing bij het nutsbedrijf kunnen bijwonen over de waterproductie, maar krijgen ook een rondleiding om met eigen ogen te zien hoe dat in de praktijk gebeurt.

Het nutsbedrijf zal gedurende het internationale jaar van samenwerking op het gebied van water voortaan op de 22e van iedere maand een lezing en rondleiding organiseren.
De lezing over het Curaçaose drinkwater en de rol van Aqualectra begon om twee uur vanmiddag.
Morgen zijn er ook twee lezingen: een om negen uur en een om elf uur ‘s ochtends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *