Werknemers Kurá Hulanda radeloos

Horecaf en SVB slaan handen ineen

Lodge Kurá HulandaWILLEMSTAD — Meer dan tachtig oud-werknemers van zowel het Hotel Kurá Hulanda als de Lodge Kurá Hulanda zijn vandaag in het SSK-gebouw bijeengekomen voor een ontmoeting met de horecavakbond Horecaf. De vakbondsvoorzitter, Kenneth Valpoort, liet voor het middaguur nog weten dat er zich meer dan vijftig personen als lid bij de vakbond hadden ingeschreven.

Advertentie

“Het juiste aantal aanmeldingen zal pas na afloop van de bijeenkomst bekend worden (na het te perse gaan van deze krant, red.) maar de animo was groot. Aangezien deze groep werknemers niet bij Horecaf was aangesloten konden wij voor hen niet officieel de woordvoering doen. Wij zullen nu de vertegenwoordiging op ons nemen en aangezien de mensen geen loon voor deze maand hebben ontvangen, zullen wij toch een beroep doen op de overheid, de minister van Economische Ontwikkeling en premier Ivar Asjes voor hulp”

, aldus Valpoort die toelicht dat de overheid ‘in principe in dit soort kwesties geen financiële hulp biedt’.
Volgens de vakbondsleider waren de mensen radeloos:

“Men heeft geen loon ontvangen en de verplichtingen gaan gewoon door, de werknemers weten zich eigenlijk geen raad en dit alles vlak voor de feestdagen. Aangezien we toch in de wandelgangen opvangen dat zowat alle hotels met moeilijkheden kampen, is de vraag wat de vooruitzichten zijn op een nieuwe baan. Ze hebben me vandaag zelfs gevraagd of er niet een mogelijkheid bestaat voor een inzamelingsactie voor de gedupeerde werknemers, zoals een teleton”, aldus Valpoort.

Bij de bijeenkomst waren ook vertegenwoordigers van de SVB, Wimbert Hato en Luis Coffi, aanwezig die uitleg gaven over cessantia, waar de werknemers aanspraak op kunnen doen.

“De formulieren voor de aanvraag zijn hierbij beschikbaar gesteld.
Verder is de werknemers ook geadviseerd om zich bij Arbeidszaken voor de vacaturebank in te schrijven.
Wij als vakbond zullen ook contact met Chata zoeken om te kijken waar er vacatures zijn”, aldus Valpoort.

Over de mislukking van de doorstart van de Lodge Kurá Hulanda gisteren, stelt Valpoort het volgende:

“De mensen waren zo wanhopig dat een groot aantal van deze werknemers zelfs bereid was om akkoord te gaan, te tekenen voor de overgang naar een nieuw management”

, aldus Valpoort, die gisteren nog een oproep deed ‘om niets te tekenen’.

“Een hoop mensen heeft vandaag aangegeven dat ze voor een eventuele doorstart wilden tekenen, ondanks het feit dat het salaris van deze maand niet uitbetaald zou worden en er slechts sprake zou zijn van zes maandencontracten met een te lange proefperiode, namelijk twee maanden.
Er was de medewerkers namelijk toegezegd, dat ze als compensatie 500 gulden per persoon zouden ontvangen, een bedrag waarvoor ze zelfs bereid waren om met bovengenoemde omstandigheden akkoord te gaan”

, aldus Valpoort, die tot slot stelt dat de medewerkers van de Lodge nu ‘helaas in dezelfde situatie zijn beland als de werknemers van het hotel in Otrobanda eerder’.

Advertentie

To Top

0 Reacties op “Werknemers Kurá Hulanda radeloos

  1. Kan Jaap Geldt Dekker niet bijspringen of meedenken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *