Wescot: onderzoek naar veiligheidsdienst

Archief foto

Archief foto

Philipsburg – Er zijn ‘serieuze indicaties van malversaties’ bij de Veiligheidsdienst van Sint Maarten (VDSM). Dat stelt premier Sarah Wescot- Williams. Zij heeft dan ook onderzoek gelast door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab).

,,Aan dit onderzoek wordt op dit moment de laatste hand gelegd.
Gezien de aard van de dienst en de gevolgen van een onderzoek naar de reputatie van onze dienst en het land in het algemeen, is extreme discretie geboden in het analyseren van het resultaat van het onderzoek en in de mogelijke acties als een gevolg daarvan”

, zo stelt Wescot-Williams.
Er hebben al verschillende ontmoetingen plaatsgevonden met zowel de Soab als met het managementteam van de Veiligheidsdienst over dit onderzoek, stelt de premier.
Zij geeft aan dat haar is verzekerd dat het normale werk van de dienst gewoon doorgang vindt. Advocaat-generaal Taco Stein liet desgevraagd weten dat de woordvoering in deze zaak bij het ministerie van Algemene Zaken ligt, en hij kon dan ook geen antwoord geven op de vraag of er bij het Openbaar Ministerie van Sint Maarten aangifte is gedaan in deze zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *