Wetgeving milieudelicten nog niet gereed

Bron: Versgeperstaudio

wets-boekenCURAÇAO – “De overlast van Seru Papaya was ontoelaatbaar en daarom is de plek gesloten.” Dat antwoordde minister Ben Whiteman van Gezondheid, Natuur en Milieu donderdag op vragen van Radio Hoyer 2 tijdens de persconferentie van de Ministerraad. Seru Papaya is al langer onderwerp van discussie.
Regelmatig trokken omwonenden aan de bel door overlast van onder meer rook.De plek wordt gebruikt om verschillende materialen te recyclen. Volgens Whiteman is de natuur op Seru Papaya vernietigd en is het milieu ernstige schade toegebracht.

Advertentie

Werkbezoek
De minister bracht begin deze week een bezoek aan Seru Papaya en constateerde dat er verschillende brandhaarden waren en dat de kans op verzakking ernstig is toegenomen door toedoen van loaders die er grond hebben verplaatst.
Hij heeft de plek gesloten en de mensen naar huis gestuurd.
De eigenaren zijn intussen bekend. Met twee kopstukken is woensdag op het ministerie gesproken. Hen is duidelijk gemaakt dat wat ze doen illegaal is.

Wetgeving
Volgens Whiteman is wetgeving omtrent milieudelicten nog niet gereed en bestaat er nog veel onduidelijkheid over. De minister hoopt volgende week meer duidelijkheid te krijgen over de wet die in de maak is. Totdat de wetgeving van kracht is, vindt Whiteman dat de minister van Justitie een soort van mandaat moet krijgen om tegen dit soort milieudelicten op te treden.

audioWhiteman vertelt wat hij aantrof bij Seru Papaya.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *