Whiteman bezorgd over gevolgen bvz

Bernard Denzil WhitemanWILLEMSTAD — Minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS) maakt zich ernstige zorgen over de gevolgen van de introductie van de basisverzekering ziektekosten (bvz).
Tijdens de partijbijeenkomst van Pueblo Soberano (PS) afgelopen zaterdag gaf de minister aan vaak slapeloze nachten te hebben van de gevolgen van deze wet voor verschillende groepen in de samenleving.

Whiteman deed zijn opmerkelijke uitspraak tijdens de traditionele zaterdagbijeenkomst van de PS in haar partijgebouw te Palu Blancu.
Tijdens zijn toespraak ging de minister in op de laatste ontwikkelingen rondom de bvz.
Deze wet staat al maanden bloot aan forse kritiek door de manier waarop ze door de regering per 1 februari van dit jaar werd geïntroduceerd.
Vooral gepensioneerdenorganisaties hekelen de wet, omdat het volgens hen discriminerend zou zijn, maar ook deze bevolkingsgroep te zwaar zou belasten.
Al bij de introductie van de wet heeft de toenmalige regering aangegeven dat zij met reparatiewetgeving zal komen om de negatieve gevolgen van de wet het hoofd te kunnen bieden.

De minister gaf afgelopen zaterdag aan dat het oorspronkelijk de bedoeling was om met één reparatiewet te komen, maar dat ondertussen is gebleken dat er een serie reparaties uitgevoerd moeten worden.

“Ik ben mij bewust van de gevolgen van deze wet. Ik maak mij zorgen.
Soms lig ik ‘s nachts wakker van de gevolgen die deze wet voor bepaalde groepen in de samenleving heeft.
Ik kan jullie garanderen dat wij op dit moment werken aan verschillende aspecten die te maken hebben met reparatie van deze wet.
In het begin dachten wij dat je genoeg zou hebben aan een reparatie, een document om het probleem op te lossen.
Maar de vele zaken die wij gezien hebben en die zich dagelijks voordoen, hebben ertoe geleid dat de reparatie een permanente aangelegenheid is geworden.”

Whiteman stelde dat gezien de verschillende aanpassingen die uitgevoerd moesten worden, er is besloten dat er een totaal nieuwe verzekering moet komen.
Dit moet volgens de minister een algemene ziektekostenverzekering (azv) worden voor het gehele volk.
Wij zullen hier op korte termijn werk van gaan maken.
Whiteman stelde het ook niet eens te zijn met de naam basisverzekering die de bvz heeft meegekregen.

“Je kan geen basisverzekering hebben.
Het bestaat niet.
Je hebt een algemene ziektekostenverzekering en daarin heb je een basispakket. Maar het heet nu basisverzekering.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *