Whiteman spreekt weer ongenoegen over Huurman uit

Archief foto (KKC)

Archief foto (KKC)

WILLEMSTAD — De perceptie dat oud-inspecteur voor de Gezondheid, Jan Huurman, geweldig werk op het eiland heeft gedaan, is volgens minister Ben Whiteman van Gezondheid (PS) verkeerd. Tijdens de behandeling van de begroting voor het ministerie van GMN werd de voormalige inspecteur door verschillende Statenleden de hemel in geprezen.

Advertentie

In het begin van zijn periode bij de Inspectie op Curaçao werkte Huurman volgens de minister goed en correct.
De Inspectie moest toentertijd uit een dal komen.
Later koos Huurman er volgens de minister voor om een sensatiecampagne te voeren. De oud-inspecteur nam volgens Whiteman geen behoedzaamheid in acht.

Misschien had hij er een doel mee”, aldus Whiteman tijdens de Statenvergadering.

Huurman zou volgens Whiteman geen klinische ervaring hebben, (zag geen patiënten), maar zou altijd administratieve taken in de gezondheidszorg hebben uitgevoerd. Behalve de gang van Huurman naar de media was Whiteman ook niet tevreden over rapporten die de oudinspecteur zou hebben opgesteld, waaronder dat over het duikongeval met Deborah van der Woude op 19 mei vorig jaar.
De nabestaanden van Van der Woude zouden volgens Huurman het rapport naar aanleiding van het vermeende slechte optreden van de twee uitgerukte ambulances buitengewoon hebben gewaardeerd.
Het rapport zou een rol hebben gespeeld in het verwerkingsproces van het dodelijke ongeval.
Voor de publicatie van het rapport was er nog veel onduidelijkheid over het ongeval. Volgens de minister zou uit het obductierapport blijken dat het slachtoffer is gestikt. Dat betekent een gebrek aan zuurstof, wat erop zou kunnen wijzen dat de tank niet optimaal gevuld was.
Een ander aspect is dat zij te diep zijn gegaan, wat bij haar ervaring niet geautoriseerd was.
De minister pleitte daarom voor strengere regelgeving voor duikscholen.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

2 Reacties op “Whiteman spreekt weer ongenoegen over Huurman uit

  1. Huurman terug als inspecteur generaal Volksgezondheid !
    zie Dick Drayer/ Curacao.nu

  2. Voor mensen als Whiteman, wel arts, maar zou de mijne niet zijn, is openheid natuurlijk niet gemakkelijk te verkroppen.
    Dankzij Huurman is er veel boven water gekomen, wat voor vele betrokkenen niet OK was. Met je achterwerk bloot te moeten is helaas in de medische wereld ihb not done.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *