Wie is … Earl Balborda?

Wie is…
Op 31 december 2012 zijn de nieuwe ministers van het takenkabinet-Hodge ingezworen. Een kabinet bestaande uit experts en niet-politici. Maar wie zijn deze nieuwe ministers? Waar komen ze vandaan? Wat zijn hun verschillende expertises? De Amigoe zal aan de hand van hun curriculum vitae een antwoord geven op deze vragen. Vandaag: minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Earl Balborda.

Earl BalbordaEarl Winston Balborda is van 11 februari 1968. Balborda is door de Partido Nashonal di Pueblo (PNP) voorgedragen voor de post van minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) in het kabinet-Hodge.
Balborda is bekend van radioprogramma’s waarin luisteraars erop gewezen worden hoe zij met hun budget moeten omgaan, terwijl hij in de Verenigde Staten, waar hij gestudeerd heeft, actief is geweest voor organisaties die zich inzetten voor slachtoffers van huiselijk- en seksueel geweld.

Balborda doorliep zijn middelbare school op Curaçao.
In 1986 behaalde hij zijn vwo-diploma aan het toenmalige Peter Stuyvesant College (PSC).
Zijn vervolgstudies volgde hij in de Verenigde Staten, waar hij in 1992 zijn Bachelor of Arts in psychologie behaalde aan de University of Tampa.
Jaren later in 2007 zou hij zijn certified senior professional in human resource management behalen aan het Human Resource Certification Institute in Virginia, VS.

Vlak na de afronding van zijn studie in Amerika gaat Balborda aan de slag als group facilitator bij Share, een centrum tegen seksueel geweld in Tampa, Florida.
In deze periode is hij ook actief bij een andere stichting die zich inzet voor slachtoffers van huiselijk geweld, Spring of Tampa, als senior case worker.
Vanaf 1994 is de huidige minister actief bij de Isla Raffinaderij, als training analist.
Vier jaar later verkast Balborda naar Autobusbedrijf Curaçao (ABC), waar hij human resource manager wordt.

Vanaf 2000 bekleedt Balborda de functie van human resource manager bij de off shore trustbank ABN Amro Netherlands Antilles & Aruba.
In 2005 stapt Balborda over naar PricewaterhouseCooper Advisory Netherlands Antilles, belast met human resource management advisory.
In 2009 begint hij met zijn eigen zaak: Avodah Learning & Avodah Support, een bedrijf dat actief is op het gebied van training en hrm-management.
In 2011 combineert hij deze functie met afdelingshoofd human resource planning & development bij de Isla-raffinaderij.
Dit is de laatste functie die hij bekleedt als hij op 31 december van dit jaar wordt ingezworen als minister in het kabinet-Hodge.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *