Wiels dreigt met parlementaire enquête oliedocumenten

-5WILLEMSTAD — Volgens PS-leider Helmin Wiels moeten alle documenten over vermeende oliecontracten, die eigendom zijn van het land Curaçao, zo snel mogelijk boven tafel komen. Als dit niet mogelijk is, dan moeten de Staten het initiatief nemen een parlementaire enquête te organiseren.

Wiels reageerde op het antwoord van premier Daniel Hodge (PS) op een vraag gesteld door coalitiegenoot onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran tijdens de begrotingsbehandeling van vorige week.
Sulvaran had van Hodge willen vernemen of alle documenten, die betrekkingen hadden op olie-exploratie in de lokale wateren, terecht zijn.
Met zijn vraag refereerde het Statenlid naar het feit dat kort voor de verkiezingen van 19 oktober vorig jaar, de betrokken documenten in het partijgebouw van de politieke partij MFK aanwezig waren.

MFK-leider Gerrit Schotte in de weer met een kaart tijdens de persconferentie van zijn partij. Hij wordt bijgestaan door partijvoorzitter Amerigo Thodé.Archief Knipselkrant 18-10-2012

MFK-leider Gerrit Schotte in de weer met een kaart tijdens de persconferentie van zijn partij. Hij wordt bijgestaan door partijvoorzitter Amerigo Thodé.
Archief Knipselkrant 18-10-2012

MFK-leider en huidig Statenlid Gerrit Schotte liet de documenten zien tijdens een persconferentie, die rechtstreeks op de lokale televisie werd uitgezonden.
Met het tonen van de documenten wilde Schotte aantonen waar het bij de verkiezingen van vorig jaar daadwerkelijk omging, namelijk een poging van een kleine groepje om de macht te grijpen, om zo van mogelijke olie- en gasboringen op het eiland te kunnen profiteren.Sulvaran vroeg tijdens de vergadering van afgelopen weekeinde hoe het mogelijk was dat officiële staatsdocumenten in een partijgebouw van een politieke partij kunnen opduiken en of deze documenten inmiddels weer terug zijn gebracht.
In zijn antwoord op de vragen van Sulvaran stelde premier Hodge niet op de hoogte te zijn van deze documenten en dat hij ernaar zou laten zoeken.
Sulvaran nam dit hoog op en wees op het feit dat deze documenten officiële staatsdocumenten zijn.

Wiels ging nog een stapje verder en drong er bij Hodge op aan om alles te doen om ervoor te zorgen dat deze documenten weer boven tafel komen.
Als de documenten niet tevoorschijn komen, sloot Wiels niet uit dat de Staten gebruik moeten maken van het instrument van een parlementaire enquête om duidelijkheid over deze zogenaamde ‘oliedocumenten’ te krijgen.

Olie van Wiels

2 Reacties op “Wiels dreigt met parlementaire enquête oliedocumenten

  1. Ik denk eerder dat dementie bij Wiels voorkomt.

  2. Uiteraard moet het stuk boven water komen zoals alle andere stukken die van importantie zijn om de waarheid te achterhalen en aan te tonen hoe de regering Schotte sinds 10-10-10 de mensen gemanipuleerd en bedrogen heeft. Echter, was Wiels er niet zelf bij toentertijd of lijd ik aan dementia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *