Wiels laat ambtswoning opknappen

marvlyne WielsDen Haag – De bij het Curaçaohuis behorende ambtswoning ondergaat een ingrijpende verbouwing. Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) wilde niet haar intrek nemen in het monumentale pand voordat het grondig zou worden opgeknapt. Sinds haar aantreden medio juni wordt ze dagelijks door de chauffeur van het Kas di Kòrsou van haar huis in Rhoon opgehaald en aan het einde van de werkdag ook weer teruggebracht.

Advertentie

De verbouwing moet voor het einde van het jaar gereed zijn. Wiels heeft ook haar werkkamer onder handen genomen. Deze is van nieuw meubilair voorzien en heeft een huiselijker karakter gekregen. Welke kosten met de renovatie van de ambtswoning en de herinrichting van het werkvertrek gemoeid zijn is niet bekend.
De Vertegenwoordiging in Nederland, lees: het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister in Den Haag, staat voor ruim 4,4 miljoen gulden in de landsbegroting, waarvan 4,3 miljoen aan ‘apparaatskosten’ (2,75 miljoen beloning personeel) en een ton aan ‘programmakosten’.
In 2012 heeft er een nulmeting plaatsgevonden die de noodzaak heeft aangetoond tot een heroriëntatie van taken en aanpassing van de werkwijze en procedures.
Het Curaçaohuis moet – naast de kerntaken – meer worden ontwikkeld tot een centraal punt voor Curaçaose organisaties in Nederland en een portaal naar Curaçao voor zowel Curaçaose studenten, remigranten en investeerders als toeristen. ,

,De huisvesting is aan evaluatie onderhevig, gezien de hoge kosten voor onderhoud”

, aldus de Memorie van Toelichting op de begroting 2013.
De huisvesting bestaat uit het Kabinet (kantoor) en de ambtswoning van de Gevolmachtigde minister.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *