Wiels slaat van zich af

ABNAMRO_WILLEMSTAD — Marvelyne Wiels (PS) heeft afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst van de Pueblo Soberano fel uitgehaald naar haar criticasters. De gevolmachtigde minister stond vorige week onder vuur vanwege vermeende ongeregeldheden in haar cv. Wiels wuift alle beschuldigingen weg.

Advertentie

Wiels speelde een belangrijke rol tijdens de partijbijeenkomst van de PS.
Volgens haar moest de aanval op haar persoon en integriteit worden gezien als een rookgordijn van politieke tegenstanders.

“Men heeft zoveel dingen tegen mij geprobeerd, maar het is hen niet gelukt. En dit allemaal omdat ik mijn werk doe. Ik ben gekomen om te werken en om te dienen. Of zij het nu leuk vinden of niet, daar moeten zij het mee doen. Ik heb een ding met mijn broer afgesproken. Hij wilde een Curaçaohuis dat goed zou functioneren en dat dienstverlening, begeleiding en steun zou bieden aan alle Curaçaoënaars in Nederland, of die informatie willen hebben over Curaçao. Dat heb ik ook gedaan. In de afgelopen vijf maanden was het alleen maar werken, werken en nog eens werken voor Curaçao.”

Verschillende sprekers spraken hun steun voor haar uit, terwijl politieke tegenstanders en de pers en vooral journalist Dick Drayer, die de cv-kwestie had aangezwengeld, het moesten ontgelden. Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe roemde de manier waarop Wiels zich had verweerd tijdens de persconferentie van vorige week.
Hij ging zover om haar een nieuwe naam te geven, namelijk ‘Marvelous Marvelyne’ Wiels.
Kritiek had hij ook op journalist Drayer, die volgens hem niet begrijpt dat ‘een plus een, twee is’, omdat hij het simpelweg niet wil begrijpen’.
Partijvoorzitter Edward Joseph voegde aan toe dat het ongelooflijk was dat Wiels zelf met bewijzen moest komen om de beschuldigingen aan haar adres tegen te spreken.
Statenlid Sherwin Leonora kreeg de lachers op zijn hand, toen hij erover begon dat hij de cv van Sinterklaas wilde inzien.
Iets daarvoor had minister Bernard ‘Ben’ Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS) het over het verschil tussen beerput en echte journalisten gehad.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *