Wiels zorgt voor drukte in Den Haag

Den Haag – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels lijkt bij de Curaçaose gemeenschap in Nederland al even populair als in eigen land.

Bijgaande foto’s (van onder meer PS-leider Helmin Wiels met Tweede VVD-Kamerlid André Bosman) geven een impressie van de presentatie gisteravond in een uitpuilend Curaçaohuis.
FOTO’S NICO VAN DER VEN ©2012

De presentatie gisteravond die hij samen met zijn partijgenoten en collega-Statenleden Ivar Asjes en Elmer Wilsoe in het Curaçaohuis gaf, trok maar liefst ruim honderd belangstellenden, onder wie ook het Tweede Kamerlid André Bosman (VVD).
De drie gaven een toelichting op het regeerakkoord (waarvan de aanwezigen een exemplaar kregen) en vertelden welke toekomst zij voor Curaçao voor ogen hebben.
Wiels benadrukte het feit dat hij een schone regering wil, vrij van corruptie en vriendjespolitiek.
Asjes ging in op de Consensusrijkswetten die naar hij zei onwerkbaar zijn.
De PS wil er niet zozeer om principiële redenen per se vanaf maar vooral omdat in de afgelopen twee jaar in zijn ogen is gebleken dat ze niet werken.
De nieuwe coalitie wil, zo werd naar voren gebracht, de dialoog met Nederland aangaan om met elkaar oplossingen te zoeken, onder meer om de vastgelopen economie weer op gang te helpen en de financiële tekorten weg te werken.

Wiels verklaarde de economie te willen aanjagen door te investeren in onderwijs, waarbij hij met name denkt aan ICT-opleidingen.
Wilsoe noemde gratis onderwijs de sleutel voor een goede toekomst van Curaçao.
De motto’s van de nieuwe regering (toenadering tot elkaar zoeken, geen ruzie maken, rust, vrede en voorspoed voor Curaçao) konden op de instemming van de aanwezigen rekenen.

Die staken ook niet onder stoelen of banken het zeer op prijs te stellen dat de Statenleden het contact met de Curaçaose gemeenschap opzoeken en naar Nederland zijn gekomen om het regeerakkoord persoonlijk toe te lichten en vragen daarover te beantwoorden.

Opvallende afwezige was Gevolmachtigde minister Sheldry Osepa.
Dat had niet te maken met het feit dat hij als MFK-politicus met regelmaat door toen nog coalitiegenoten Wiels en Asjes zwaar onder vuur is genomen.
Hij had verplichtingen elders in het land.

De delegatie die maandag op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is ontvangen voor een kennismakingsgesprek met minister Ronald Plasterk keert donderdag terug naar Curaçao.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *