Wijk bij Duurstede begint met puinruimen

Bron: NU.nl

windhoosInwoners en bedrijfseigenaren in Wijk bij Duurstede nemen maandag de schade op na de verwoestende windhoos van zondagmiddag.
De gemeente verwacht de hele dag bezig te zijn met puinruimen, laat een woordvoerster weten aan NU.nl. De gemeente wil eerst alle wegen en straten weer vrijmaken.

De stortplaats is maandag door de gemeente beschikbaar gesteld voor mensen die afval van de windhoos kwijt willen.
De windhoos trok aan het einde van de middag over de Utrechtse stad en zorgde voor een spoor van vernieling. Gebouwen in een gebied van zo’n twee kilometer lang en zestig meter breed liepen grote schade op.

Meldingen
De brandweer had de handen vol aan de vele meldingen van schade. Zo vielen bomen op auto’s, waren sommige daken volledig ontdaan van dakpannen en lagen her en der takken en ontwortelde bomen. Zondag kwamen ruim vijftig meldingen binnen, waaronder ook mensen die als groep een melding deden.
De schade lijkt op bedrijventerrein Broekweg/Langshaven het grootst te zijn. Drie tot vier bedrijfspanden liepen ernstige schade op waarbij onder andere daken en zijgevels sneuvelden.

“De panden zijn gecontroleerd op instortingsgevaar en dit was bij geen van de bedrijven het geval. Er is dus ook een start gemaakt met het ruimen van puin bij deze panden”

, gaat de woordvoerster verder.

Zie video onder:

Brokstukken
De gemeente kreeg al diverse telefoontjes van inwoners die ook puin in hun tuin of op de oprit hebben gevonden. Hen wordt aangeraden om de brokstukken en ander puin langs de kant van de weg te leggen, zodat het later opgehaald kan worden.

Hoeveel schade de windhoos tot gevolg heeft gehad, kon de woordvoerster niet zeggen. Omdat de windhoos alleen lokaal voor problemen zorgde, is het lastig om een betrouwbare schatting te doen.
Volgens de woordvoerster lijkt de schade in de miljoenen te gaan lopen.
Een vergelijkbare windhoos zorgde in 2004 in een woonwijk in Breda voor ruim een miljoen euro schade. “Maar dat valt nauwelijks te vergelijken”, zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars.

Video:

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *