Wijken veiliger

.

.

WILLEMSTAD — Lokale autoriteiten zullen meer de wijken in gaan om samen met de bewoners en zakenlieden doelgerichte projecten uit te voeren om zo het gevoel van veiligheid te verhogen.

Dit stelt Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) in antwoord op schriftelijke vragen gesteld door de PAR-fractie in het kader van de behandeling van de conceptbegroting van het land Curaçao voor het jaar 2013.
In hun schriftelijke vragen drong de PAR-fractie er onder meer bij de minister op aan, aan te geven welke maatregelen er concreet genomen zullen worden om de burgers een algemeen gevoel van veiligheid te geven.
In zijn antwoord stelt Navarro dat er een nieuwe manier van werken moet worden ingevoerd die dit moet gaan bewerkstelligen.
Deze nieuwe aanpak gaat ervan uit van dat de handhaving en noodhulpwerkzaamheden van elkaar gescheiden zullen worden.

“Dit houdt in dat de handhavingspoot meer tijd zal hebben om de wijken in te gaan en al dan niet samen met de bewoners en zakenlieden binnen de diverse wijken doelgerichte en noodzakelijke projecten uit te voeren.”

Volgens Navarro is het verder de bedoeling dat tegelijkertijd de politie samen met de uitvoeringsorganisatie Controle en Beveiliging (voorheen SKS) conform hun maandelijkse misdaadanalyses gerichte surveillance en acties uitvoeren binnen de diverse wijken die daarvoor in aanmerking komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *