WIK | Gestrande Nederlanders Curaçao bijna thuis

ANP | Welingelichte Kringen

Toestel is vrijdagochtend om 08.00 (plaatselijke tijd) vertrokken | ANP Niels Wenstedt

RIJSWIJK (ANP) – De bijna driehonderd Nederlanders die al een aantal dagen niet weg konden van Curaçao, komen vrijdagavond iets voor 23.00 uur aan op Schiphol. Dat heeft een woordvoerster van reisorganisatie TUI gezegd. Hun toestel is vrijdagochtend om 08.00 (plaatselijke tijd) vertrokken van International Airport.

De reizigers van TUI zouden aanvankelijk woensdag terugkomen in Nederland, maar ze konden niet vertrekken van het eiland door een defect aan het vliegtuig. Ze werden in de tussentijd ondergebracht in een hotel. Gedupeerde passagiers hebben in dit soort situaties recht op een vertragingscompensatie van 600 euro.

Het toestel moest aan de grond blijven tot een technicus naar Curaçao was gekomen. Ook moest een nieuw onderdeel uit Engeland komen en daardoor duurde het oponthoud langer, aldus TUI.

Bron: Welingelichte Kringen

2 Reacties op “WIK | Gestrande Nederlanders Curaçao bijna thuis

  1. Jan Haarlem

    Frida(?) spreekt zichzelf nogal tegen;
    “aan de ene kant hoopt zij niet dat TUI een spelletje gast uitbinden, en aan de andere kant heeft TUI zich op Cur en Spl zich fijn hebben gedragen”.
    Als ik op klompen liep zouden ze breken-:)

  2. De vertraging van deze vlucht was van 3 dagen later.De passagiers hebben een zeer moeilijke week achter de rug.Veel van hun hebben werkdagen en afspraken verloren.En extra kosten gemaakt.Ik hoop dat TUI geen enige spelletje uitvind om dit keer niet alleen de veretragingscompensatie van 600 euro per passagier zo snel mogelijk uitbetaald zonder dat de passagier naar een advocatenkantoor zich moet wenden om de compensatie te krijgen.Ik wil ook zeggen dat de mensen van TUI op Curacao en ook bij aankomst op Schiphol zich zeer fijn hebben gedragen om de gestrande passagiers te helpen,waarvoor mijn dank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *