WIK | ‘Niemand mag zondag in Curaçao de straat op’

Welingelichte Kringen

Minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman riep de Curaçaoënaars zaterdag op om zich mentaal voor te bereiden op een dag thuis blijven.

WILLEMSTAD (ANP) – In Curaçao mag zondag niemand de straat op. Dat is volgens minister van Sociale Zaken, Arbeid en Welzijn Hensley Koeiman de eerste keer in de geschiedenis van het land. Uitzonderingen zijn er voor mensen met vitale functies zoals ziekenhuispersoneel.

Koeiman riep de Curaçaoënaars zaterdag op om zich mentaal voor te bereiden op een dag thuis blijven. Volgens de bewindsman moeten mensen met elkaar in contact blijven via telefoon en WhatsApp.

“Denk daarbij ook aan de mensen die alleen zijn. Of bel iemand op die je al heel lang niet hebt gesproken en die weinig mensen om zich heen heeft.”

Sinds vorig weekend kent Curaçao een avondklok en mogen er dagelijks maar een beperkt aantal mensen met de auto op straat. Deze zondag is het voor alle voetgangers, fietsers, motorrijders en automobilisten verboden om op straat te gaan, supermarkten zijn gesloten.

Het aantal geregistreerde corona-gevallen op Curaçao is met elf al enkele dagen stabiel. Eén persoon is overleden, één persoon ligt in het ziekenhuis, vier zitten in isolatie thuis, vijf zijn opgeknapt. Enkele honderden mensen worden gemonitord of zitten in quarantaine.

Bron: Welingelichte Kringen

5 Reacties op “WIK | ‘Niemand mag zondag in Curaçao de straat op’

 1. Donnie wil oorlog dat is duidelijk.
  Ik heb begrepen dat Maduro al had geroepen “laat ze maar komen”.

 2. John Bash

  @laplas. De oorlogsschepen liggen al voor de kust van Venezuela. Invasie kan elk moment beginnen.😉

 3. ericlapas

  Het is op z’n minst merkwaardig te noemen dat niemand vandaag de straat op mag en uitgerekend vandaag waren veel militaire voertuigen in de buurt van Sta. Maria. Het zal toch niet zo zijn dat de VS van hieruit een invasie tegen Venezuela aan het plannen is?

 4. Curacao revisited

  Ik wacht nog steeds op een inspirerende column van kuhneman over good governance in tijden van corona

 5. Koeiman riep de Curaçaoënaars zaterdag op om zich mentaal voor te bereiden op een dag thuis blijven. Volgens de bewindsman moeten mensen met elkaar in contact blijven via telefoon en WhatsApp.

  Heb ik het weer helemaal verkeerd begrepen. Wij gaan nu al 2 weken niet de deur uit. Omdat de regering daartoe had opgeroepen. Maar het is alleen vandaag. Wat voel ik me dom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *