Wildwest na overval Hermanus Jewelers

logo-Hermanus JewelersWillemstad – Een ware wildwest vond gisterochtend plaats nadat twee mannen die juwelier Hermanus Jewelers hadden overvallen op de hielen werden gezeten door de politie. Het tweetal wist in eerste instantie te ontkomen, maar met behulp van de kustwachthelikopter kon het duo alsnog in de kraag worden gevat. De 21-jarige Nederlander M.A.J.R. en de eveneens 21-jarige K.D.H., geboren op Curaçao, zijn gearresteerd op verdenking van het plegen van de overval.

Om 10.01 uur kreeg de politie een melding van een gewelddadige overval.
Twee mannen kwamen op een scooter aangereden, pakten een moker en sloegen de etalage van de juwelier kapot.
De verdachten werden in hun daad gestoord door de eigenaar van Hermanus Jewelers, waarna ze vluchtten.
De eigenaar kwam door het incident ongelukkig ten val en is overgebracht naar het Sehos voor medische behandeling.
De scooter met daarop de twee verdachten werd al snel gesignaleerd door de politie op de kruising bij de Schouwburgweg/ Emancipatie Boulevard, hierop werd de achtervolging in gezet. Tijdens de achtervolging, die leidde van de Emanicipatie Boulevard tot aan Bapor Kibrá, werd er door de verdachte die achter op de scooter zat geschoten op de agenten.
Hierop besloten ook de politiemannen het vuur te openen.
Uiteindelijk vluchtten de mannen, elk in een andere richting, de mondi in bij Bapor Kibrá.
De eerste verdachte, M.A.J.R., kon al snel in de kraag worden gevat, alhoewel zijn arrestatie niet zonder slag of stoot ging.
De 21-jarige blesseerde hierbij zijn rechterelleboog en heup en is na zijn arrestatie naar het Sehos overgebracht voor medische behandeling.
Om de tweede verdachte te vinden werd gebruik gemaakt van de kustwachthelikopter. Uiteindelijk werd de man getraceerd tussen twee hotels alwaar hij kon worden aangehouden. De mannen zitten beiden vast in afwachting van verder onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *