Willen ze ons volk dom houden?’

De bijeenkomst van de docenten bij Rust en Burgh is besloten, de uitkomst van dit overleg blijft vooralsnog dan ook geheim - Foto | Anneke Polak

De bijeenkomst van de docenten bij Rust en Burgh is besloten, de uitkomst van dit overleg blijft vooralsnog dan ook geheim – Foto | Anneke Polak

CURAÇAO – Leraren zijn ontstemd over de bezuinigingsronde van de regering, waarbij het onderwijs flink moet inleveren. “Waar zijn we mee bezig, met het volk dom te houden? Willen we geen kader, geen intellectuele mensen, willen we niet dat ons volk zich ontwikkelt?”, reageert een boze docent tegenover Caribisch Netwerk.

Er wordt gekort op de begeleiding van leerlingen met een leerachterstand, zo kondigde minister van Onderwijs Irene Dick vorige week aan. Schoolbesturen trokken aan de bel en voerden overleg met de minister. Tevergeefs, want het besluit is genomen en door de Raad van Ministers goedgekeurd.

Luister naar een reportage van Caribisch Netwerkstromen


Een andere maatregel is dat leerlingen op het SBO niet meer door kunnen stromen naar een hoger niveau.

Op het onderwijs moet je net niet bezuinigen, zeker niet in tijden dat het slecht gaat. Als je het onderwijs achteruit laat gaan, kom je minder goed uit de economische crisis”, stelt oud-rector Jo Hanssen.

Bewindslieden roepen allemaal dat onderwijs belangrijk is. Als het er op aankomt, spelen toch weer andere dingen een rol.”

Demotiverend
Een andere docent vraagt zich af wie de minister heeft geadviseerd.
Ook dat er mogelijk wordt gekort op de loontrede en het pensioen, valt slecht bij de docente die bijna met pensioen gaat.

Dit werkt heel demotiverend. Het onderwijs is behoorlijk slecht betaald als je kijkt naar wat we doen.”

Haar collega staat haar bij. “Een leerkracht is ook opvoeder en maatschappelijk werker. Het is eigenlijk onbetaalbaar werk, maar dat snapt men niet. Je bent 24 uur per dag leerkracht.”

Bron: Versgeperst

 

2 Reacties op “Willen ze ons volk dom houden?’

 1. Willen ze ons volk domhouden?
  Natuurlijk, zonder een dom volk hebben de huidige politici geen schijn van kans.

  een dom en arm volk kan je veel beloven en niets geven…
  dat doet ze dan in vreugde leven…

  De meeste politici zitten daar omdat ze wel een beetje geleerd hebben mavo 4 ofzo… (kijk naar Gerrit S.).

  in het land der blinden is één oog koning!!!
  dat is de hele opzet van de politiek al 50 jaar lang….

 2. Abraham Mossel

  Willen ZE ( met hoofdletters )ons volk ( meestal spreken ZE over HUN volk )Dom houden?’. Ja dus en dat doen ZE al vanaf 1958. Alleen de welgestelde( meestal politici figuren? )sturen kunnen hun kind naar het buiteland sturen om te studeren zodat als zij terug komen een ( ZE ) kunnen worden of nog erger gewoon worden, ondanks dat ZE het diploma B A L O “bijzonder algemeen laagonderwijs” nog niet eens hebben gehaald. Kijk naar onze Gerrit de Raaf, nog geen mulo 1, weggestuurd vervalsing rapport , maar toch MP geworden. En waarom omdat juist die gene die geen kans hebben gehad om te leren op dit soort hun stem uitbrengen OM DAT ZE NIET GELEERD HEBBEN.
  EN DE POLITICI BLIJVEN DE BOEL BELAZEREN,BELIEGEN,BEDRIEGEN,EN BESTELEN VAN HUN TOEKOMST.

  Alleen zakken vullen rij, voor familie,neven.nichten,zwagers en aangetrouwd aanhangsel.

  OP naar de volgende beschamende verkiezingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *