Wilsoe: Balborda bemoei je met je eigen zaken

Elmer 'Kade' Wilsoe is een van de oprichters Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO). Wilsoe had als ex-MinvJus in de Bientu-zaak van Washington opheffing van miljoenenbeslagen in Miami geëist ten gunste van Dos Santos/Corallo. Daarnaast liet Wilsoe zich als MinvJus door advocatenkantoor Sulvaran & Peterson adviseren. S&P Lawyers is hetzelfde advocatenkantoor die loterijbaas Robbie Dos Santos in de Bientu-case en (nu ex-premier Gerrit Schotte) verdedigt.

Wilsoe: Balborda bemoei je met je eigen zaken | Foto Dick Drayer

WILLEMSTAD — Minister Earl Balborda (PNP) moet zich met zijn eigen portefeuilles bemoeien en niet met de ministeries die onder de PS vallen. Dat zei PS-Statenlid Elmer ‘Kadè’ Wilsoe afgelopen zaterdag tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst.

Hij reageerde met verbazing over de discussie of een bedrag van 5 miljoen gulden voor het onderhoud van woningen overgeheveld moeten worden van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) naar woningbouwstichting FKP.

Hij zegt onlangs met minister van Financiën José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) hierover te hebben gesproken en die gaf aan dat het budget van 5 miljoen op de begroting van Soaw staat en goedgekeurd is door de Staten. Toch werd PS-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia vorige week hierover aangevallen tijdens de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers.

“Haar werd verteld dat als ze het geld niet overhevelt naar de FKP, ze tegen comptabiliteitsvoorschriften handelt.” Wilsoe heeft hierop weer contact opgenomen met Jardim die weer heeft bevestigt dat Soaw kan beslissen welke structuur het ministerie gebruikt om het budget van 5 miljoen te gebruiken voor het onderhoud van volkswoningen.

“Ik vroeg Jardim waarom hij hierover zijn mond niet opendeed tijdens de vergadering. Hij zei dat hij niet weet welke comptabiliteitsvoorschriften de Soaw-minister zou overtreden maar dat collega’s van de eigen PS-partij Larmonie-Cecilia hebben aangevallen tijdens de vergadering.”

Wilsoe riep zaterdag alle PS-ministers op om eensgezind achter de partijcollega’s te staan, vooral wanneer anderen zich bemoeien met de portefeuilles die de PS toebehoren. Voor Balborda had Wilsoe ook een duidelijke boodschap.

Hij zei tegen de minister dat hij zich niet moet bemoeien met PS-aangelegenheden. Over comptabiliteitsvoorschriften verwees hij Balborda naar zijn eigen intenties om via een loting werkzaamheden in het kader van de inhaalslag openbare wegen uit te besteden. “Met dank aan PS-Statenlid Melvin Cijntje is er toch een openbare aanbesteding gehouden en werd de overheid uiteindelijk 7 miljoen gulden bespaard.”

Bron: Amigoe

2 Reacties op “Wilsoe: Balborda bemoei je met je eigen zaken

  1. jammer dat de Minister niet zelf haar eigen boontjes kan doppen.
    totale onzin van Kade de vorige Minister hebben ze zelf weg gestemd nee de PS moet achter zijn Ministers staan.

  2. Het valt mij op dat sommige lieden in een voor hun “veilige omgeving” (eigen partij bijeenkomst) behoorlijk flink doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *