Wilsoe zwijgt over schietpartij

Willemstad – Minister Elmer Wilsoe van Justitie zwijgt over de schietpartij in gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou (SDKK) van maandagochtend. Hierbij kwam de 36-jarige Curaçaose gevangene Kenroy Patrick ‘Maná Maná’ Stefania om het leven.

Directeur Richenel Martina van het SDKK, liet desgevraagd weten geen informatie te mogen geven aan de pers en verwees voor verdere inlichtingen naar de minister van Justitie.

Wilsoe was echter de hele dag onbereikbaar voor commentaar.

Op maandagochtend, rond 10.00 uur, vond er in blok vier een schietpartij plaats.
Stefania werd liggend op de grond, voor een cel, aangetroffen met verschillende schotwonden aan onder andere zijn nek en borst. Het slachtoffer was toen al overleden. Tijdens het vooronderzoek door de politie is een revolver van het kaliber .38 gevonden. Zowel het wapen als het slachtoffer zijn geconfisqueerd voor nader onderzoek door het Openbaar Ministerie (OM). Ineke van Gent, Tweede Kamerlid van GroenLinks reageerde maandag met een roep om diepgravend onderzoek na de dodelijke schietpartij. Zij heeft er bij de verantwoordelijke bewindslieden op aangedrongen meer aandacht te besteden aan de kwestie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *