Winair vliegt op Curaçao

logo-winairWillemstad – De Sint Maartense luchtvaartmaatschappij Winair (Windward Islands Airways International nv) heeft aangekondigd met ingang van 15 december met vluchten op Curaçao te beginnen.

Vooralsnog betreft het twee keer per week verbindingen tussen Santo Domingo en Curaçao die Winair verzorgt.
Insel Air, waarmee een samenwerkingsverband bestaat, vliegt dagelijks tussen Curaçao en Sint Maarten.
Winair, de maatschappij die voorheen in handen was van het Land de Nederlandse Antillen en nu eigendom is van de overheid van Sint Maarten, heeft een ATR 42 aan haar vloot toegevoegd en zal tegelijk vier nieuwe bestemmingen aan haar vliegschema toevoegen: naast Curaçao zijn dat Santo Domingo, Anguilla en Tortola.
winairHet nieuwe leasevliegtuig met een capaciteit voor 48 passagiers wordt spoedig verwacht op de Princess Juliana International Airport (PJIA), de thuisbasis van Winair.
Met deze ATR 42 worden twee van de vier nieuwe routes bediend, namelijk Curaçao en Santo Domingo.
Op maandag, donderdag en zaterdag vertrekt de vlucht om 12.00 uur ’s middags vanaf Santo Domingo en arriveert om 14.00 uur op Sint Maarten; om vervolgens om 14.30 weer terug te keren naar Santo Domingo waar het twee uur later landt. Exact hetzelfde en dat op dezelfde tijden zal het toestel dit doen van Santo Domingo naar Curaçao; op de woensdag en zondag.
Vanaf medio december begint Winair ook met twee dagelijkse vluchten naar Tortola en evenzo per dag twee vluchten naar Anguilla.
Deze bestemmingen worden aangevlogen met een veel kleinere Havilland Twin Otter. En de maatschappij kondigt nu al aan vanaf 15 februari volgende jaar van Sint Maarten te vliegen op Puerto Rico via Anguilla, Dominica en Guadeloupe.
Winair wordt geleid door directeur Michael Cleaver. De vliegonderneming werd in 1961 opgericht. De maatschappij heeft in het laagseizoen drie Twin Otters in gebruik en in het hoogseizoen zijn dat er vijf.
Vanaf PJIA verzorgt Winair dagelijkse verbindingen met Saba, Sint Eustatius, Sint Barth’s, Nevis en Sint Kitts. Er zijn 115 personen werkzaam.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *