Witwassers opgelicht

 SCHIPHOL –  Hilarische taferelen op Schiphol, waar drie witwassers bij de neus werden genomen door drie oplichters.

De witwassers wilden 270.000 euro in kleine coupures en een berg gouden sieraden ter waarde van ruim 100.000 euro inwisselen voor bankbiljetten in grote coupures.De witwassers dachten de deal van hun leven te maken, want ze zouden 600.000 euro in nieuwe biljetten van 500 terugkrijgen van een trio criminelen met wie ze hadden afgesproken.

Wat ze niet beseften was dat de biljetten van 500 euro vals waren. De witwassers zijn twee Nederlandse mannen (64 en 50 jaar) uit Bemmel en Kranenburg (Duitsland) en een Nederlandse vrouw (37) uit Arnhem.

Geldtelmachine
De drie oplichters, twee vrouwen van 27 en 18 jaar oud, afkomstig uit Kroatië en Italië, en een 38-jarige man, hadden voor de geldwisseltruc een vergaderruimte op Schiphol gehuurd, waarbij gebruik werd gemaakt van een geldtelmachine, enkele echte briefjes van 500 euro en een ’geldwisselmachine’.

In de zogenaamde wisselmachine zat een loze ruimte, waarin het meisje van 18 verborgen zat op kussentjes, die het echte geld omwisselde voor nepgeld.
Ze zat daar opgevouwen om het echte geld, 270.000 euro, om te wisselen voor 600.000 euro aan grote, maar valse coupures. Het moest lijken op een echt geldwisselapparaat, heel bijzonder”, lacht een woordvoerder van de marechaussee.

De wisselmachine, waarin het meisje van 18 verborgen zat op kussentjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *