WTC-ambtenaren wachten op regering

WTC-gebouw-2WILLEMSTAD — De ambtenaren die werkzaam zijn in het WTC-gebouw te Piscadera hadden tot vanmiddag nog geen reactie van de regering gekregen over de manier waarop het nu verder moet met het gebouw.
Dit bevestigt Abvo-bestuursvoorzitter Kenneth Bremer. Vanochtend meldden zo’n 80 ambtenaren zich bij het Abvo-gebouw in Brievengat.
Ze weigeren in het WTC-gebouw te werken, omdat het onveilig zou zijn.

Demissionair minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) meldde gisteren dat het verbouwde gedeelte van het WTC tal van mankementen heeft.
Zo zou de stroominstallatie van het gebouw nooit zijn gekeurd, terwijl er sinds 2011 een brief van de Brandweer op tafel ligt met tien maatregelen die genomen moeten worden om het gebouw brandveilig te maken.
Vorige week, na een incident met een doorgebrande transformator, dat tot rook- en stroomproblemen in het gebouw leidde, constateerde de Brandweer dat deze tien aandachtspunten nooit zijn aangepakt.

Van der Horst eiste gisteren van het WTC dat zij een plan van aanpak presenteren over de manier waarop de tien aandachtspunten zullen worden verbeterd.
Aan de hand van dit plan van aanpak, dat volgens de minister op zeer korte termijn op tafel zal liggen, zal volgens Van der Horst worden besloten of het personeel verder in het gebouw gehuisvest zal blijven.
De regering is op dit moment al bezig met een zoektocht naar mogelijke alternatieven.

Volgens Bremer had de vakbond tot vroeg in de middag nog niet van de regering gehoord hoe het staat met het plan van aanpak voor het WTC.

“Het personeel zit hier te wachten. Zij willen werken, maar op dit moment is het WTC niet veilig. Wij blijven in afwachting van een reactie van de regering”

, aldus het Abvo-bestuurslid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *