YC | OM inzake vervolging Corallo in Babelcase

In de overwegingen om Francesco Corallo vooralsnog niet te vervolgen meegenomen dat hij vermoedelijk een langdurige gevangenisstraf in Italië tegemoet ziet.

Info OM: Esaki ta loke Fiskal a bisa awe den Korte (kaso Babel) relashoná ku sr. Corallo: Hetgeen de verdediging hierover heeft gezegd is niet direct relevant in deze ontnemingszaak. Toch hecht het OM eraan hieromtrent het volgende op te merken.

Destijds, toen de vervolging tegen Schotte voor omkoping speelde, is uiteraard wel gekeken naar de mogelijkheid om Corallo zelf ook te vervolgen. Na bestudering van de wet en jurisprudentie bleek toen echter dat er nogal wat juridische haken en ogen zaten aan de vervolging van Corallo wegens actieve omkoping. Dit had onder meer te maken met oude wetgeving en het feit dat Corallo geen ingezetene van Curacao was.

Voorts is in de overwegingen om Corallo vooralsnog niet te vervolgen meegenomen de omstandigheid dat hij vermoedelijk een langdurige gevangenisstraf in Italië tegemoet ziet.

Tot slot kan het OM mededelen dat zij heeft vernomen van Italiaanse collega’s dat de strafzaak tegen Corallo in Italië nog dit jaar, in november, op zitting staat. Dat Corallo nu op vrije voeten is, komt doordat de maximale termijn van huisarrest was verlopen. Het betekent niet dat dat hij niet meer vervolgd wordt in Italië.

Bron: Yves Cooper

Een Reactie op “YC | OM inzake vervolging Corallo in Babelcase

  1. De Rechtsstaat

    Ik vind deze gang van zaken zeer discutabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *