Zaak dubbele moord Otrobanda wederom aangehouden

rechtbankWILLEMSTAD — Jurandy Coco is op 26 september tot negentien jaar celstraf veroordeeld. Coco wordt beschuldigd van de dubbele moord die op 6 april 2011 in Otrobanda is gepleegd. De eerste rechter vond hem echter alleen aan één moord schuldig. De officier van justitie eiste eerder 24 jaar celstraf tegen Coco. Zowel Coco als het Openbaar Ministerie is in beroep gegaan tegen het vonnis. De inhoudelijke behandeling van de beroepszaak stond voor gisterochtend gepland, maar werd aangehouden voor nader onderzoek. De zaak wordt nu op 23 mei pro-forma behandeld en de inhoudelijke behandeling vindt na het reces van het hof plaats.

Coco’s advocaat Marije Vaders diende eerder een verzoek in voor het horen van getuigen, waarna de zaak terug naar de rechter-commissaris (RC) werd verwezen.
Vaders is van mening dat de deskundigen nader moeten onderzoeken of Coco een persoonlijkheidsstoornis heeft en of hij toerekeningsvatbaar is.
De raadsvrouw wees op het feit dat de psychiaters na een heel kort gesprek tot de conclusie zijn gekomen dat Coco volledig toerekeningsvatbaar is en dat er geen sprake is van enige psychopathologie.
Aan de andere kant had een psychologe een uitvoerig gesprek met Coco en uit de diverse testen blijkt dat hij wel degelijk een persoonlijkheidsstoornis heeft, ook ten tijde van de moorden. Hierdoor is hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar.
De psychologe acht het eveneens wenselijk dat Coco nader wordt onderzocht om de stoornis te definiëren.
Vaders heeft eerder al om een deugdelijke contra-expertise verzocht, maar dit werd door de eerste rechter afgewezen.
De hofrechters zijn echter net als Vaders van mening dat de rapporten tegenstrijdig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *