Zaak Rozier in rustiger vaarwater

Dean Rozier | Foto Dick Drayer

Zaak Rozier in rustiger vaarwater | Foto Dick Drayer

Willemstad – Op de zitting van afgelopen vrijdag in de zaak van oud-MFK-kopstuk Dean Rozier tegen zijn voormalige partijgenoten Gilmar ‘Pik’ Pisas, Monique Koeyers-Felida en Rudney Garmes was weinig nieuws te horen. Dat zegt Rozier desgevraagd tegen deze krant. Na de getuigenissen van Pisas en Koeyers-Felida was het dit keer Garmes die beweerde dat Rozier hem heeft proberen om te kopen met 500.000 gulden.

,,Het was hetzelfde verhaal. Garmes heeft de vorige keren goed kunnen luisteren en wist dus wat hij moest zeggen. Dat irriteert, maar we weten het nu wel.”

Wat hem het meest opviel was dat Garmes niet wist wie zijn advocatenkosten betaalt. Voor Rozier is dat geen vraag:

,,Het laat zich raden wie dat doet. De MFK betaalt dit hele proces voor ze.”

Eerder was Rozier, die rectificatie eist van de drie MFK’ers, nog boos de rechtszaal uitgelopen. Hij vond dat de rechter de advocaat van de tegenpartij, Chester Peterson, met fluwelen handschoenen aanpakte. Daardoor zou de visie van Rozier te weinig aan bod komen.

Dit keer was de sfeer beter, zegt Rozier:

,,Peterson was rustiger en deed geen gekke dingen.”

Dit keer had hij in ieder geval niet de indruk dat de MFK-advocaat meer gehoor kreeg dan Roziers advocaat Rob Rijnberg. De getuigenverhoren, een zogenoemde enquête, worden gehouden op last van de rechtbank.

De MFK’ers moeten zo aantonen dat ze genoeg bewijzen hebben voor hun aantijgingen dat Rozier hen heeft proberen om te kopen om in 2012 het kabinet Schotte te laten vallen.

Op de volgende zitting, op 6 oktober, komt een rechercheur van de Landsrecherche getuigen, zo is aangekondigd. Ook dat is een verschil met de eerdere zittingen, want toen was vooraf niet duidelijk wie er als getuige zou komen. Rozier weet niet wie deze rechercheur is of wat zijn rol is geweest in het onderzoek.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook: Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Een Reactie op “Zaak Rozier in rustiger vaarwater

  1. Abraham Mossel

    Rozier, rustig vaarwater betekend vaak dat je woelige wateren kan verwachten bij deze Daltons, dus pas op dat je niet eerdaags een wildwater kano reis krijg aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *