Zaak Wernet tegen regering op 24 maart

wernetWILLEMSTAD — De zaak die korpschef Marlon Wernet heeft aangespannen tegen de regering (lees Justitie-minister) om zijn schorsing aan te vechten, wordt op 24 maart behandeld.

Advertentie

Wernet ontving een landsbesluit over zijn schorsing voor een periode van drie maanden, op 13 december.
De schorsing is inmiddels wederom met drie maanden verlengd, in afwachting van de resultaten van een onderzoek naar zijn integriteit.
Het onderzoek wordt verricht door een commissie, onder leiding van voormalig minister van Justitie, Suzanne ‘Suzy’ Camelia-Römer.
Zij was eerst de voorzitter van de Commissie van Onderzoek die een uitgebreid bestuurlijk administratief onderzoek heeft gedaan naar de dood van Luigi ‘Pretu’ Florentina in zijn politiecel bij Barber.
Uit dat onderzoek is bepaalde informatie over de korpschef naar voren gekomen, die uitgebreid onderzocht dient te worden.
Maar die informatie heeft niets te maken met de dood van Florentina zelf, aldus Camelia-Römer.
Het is nog altijd niet duidelijk wat de aanleiding is voor het integriteitsonderzoek, maar Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) zei eerder dat als uit dat onderzoek zou blijken dat de verkregen informatie op waarheid berust, Wernet nooit meer terug kan keren als korpschef.
Volgens advocaat Wilfred Fortin was er al geen reden om Wernet op 9 september vorig jaar op non-actief te stellen in verband met de omstandigheden rondom het overlijden van Florentina, laat staan voor deze schorsing.
De rechter wordt daarom verzocht zich over deze zaak te buigen, zodat de beslissing van Navarro teruggedraaid kan worden.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *