Zakenreis | Vliegtickets Curaçao vanaf volgend jaar iets duurder

Door: Klaas-Jan van Woerkom

Volgens de luchthaven is de belasting standaard in de prijs inbegrepen bij KLM, TUI fly, American Airlines, United Airlines, Air Canada, WestJet, Copa Airlines, Avianca, Copa Airlines en Divi Divi Air. Wie met een andere airline vliegt moet de belasting voor vertrek bij een speciaal loket voldoen | Frans Bakker

WILLEMSTAD – Passagiers die vliegen vanaf Curaçao moeten vanaf 1 januari 2019 meer gaan betalen voor hun ticket. De luchthavenbelasting wordt met ingang van volgend jaar verhoogd voor zowel vertrekkende als overstappende reizigers.

De heffing op tickets loopt op naar 15 dollar (was 10 dollar) richting Bonaire, naar 30 dollar (was 20 dollar) richting Aruba en St. Maarten en naar 42 dollar (was 39 dollar) richting internationale bestemmingen, waaronder Nederland. Overstappende reizigers betalen op Curaçao 10 dollar (was 5 dollar) luchthavenbelasting. De tax geldt niet voor kinderen tot 2 jaar.

Volgens de luchthaven is de belasting standaard in de prijs inbegrepen bij KLM, TUI fly, American Airlines, United Airlines, Air Canada, WestJet, Copa Airlines, Avianca, Copa Airlines en Divi Divi Air. Wie met een andere airline vliegt moet de belasting voor vertrek bij een speciaal loket voldoen.

Bron: Zakenreis.nl

8 Reacties op “Zakenreis | Vliegtickets Curaçao vanaf volgend jaar iets duurder

 1. Jawel je krijg er iets voor , en dat is gebakken lucht .
  Trouwens zijn de palmen al weg .

 2. Fred Schiedam

  Menig bush-bush airport geeft betere service, voor minder geld.

 3. Werkelijk idioot!

  Wat voor service krijg je terug voor je 42 dollar? De tarieven van horeca op de airport zijn belachelijk hoog.

  Gisteren stonden passagiers van de laatste AA vlucht na aankomst 2 uur (!) in de rij omdat alle koffers door 1 scanner moesten. Vervolgens was de enige geldautomaat (MCB) van het vliegveld defect waardoor velen hun parkeertarief niet konden betalen.

  Schandelijk misbruik van hun monopolie door CAP.

 4. En zet er vooral nog meer Wendy’s en Subway’s neer met belachelijke prijzen en zeer slechte service. Goed voor de uitstraling van onze INTERNATIONALE luchthaven!

 5. Ondertussen doet de arrivals departures informatie bord het nog steeds niet

 6. Die verbouwing komt de reiziger duur te staan, ik was er laatst weer en het valt me heel erg tegen. Zo is de “VIP” lounge noch altijd een onding en het enkel omwisselen van de procedure, waardoor je eerst door immigratie controle gaat en dan pas langs de baggage controle is mijnsinziens niet deze verhoging waard.
  Jammer, of heeft CAP ooknog onbetaalde rekeningen openstaan bij Insel en draait de reiziger daar nu voor op?
  Inderdaad @ericlapas als dit in een duurzame visie was ingebed, met bijvoorbeeld meer recyclen, watermanagement, etc op de luchthaven dan had men een punt.

 7. Op zich zou je zeggen, alle beetjes helpen als dit bedoeld was om de milieu te besparen dan kunnen wij gelijk rekeningrijden en/of kilometerheffing aan toevoegen. Onze klein kinderen zullen ons eeuwig dankbaar zijn. Helaas gaat het hier om hogere salarissen en dividend uitkering.

 8. Belachelijk. 1 van de duurste airport taxes en je krijgt er niets voor terug!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *