Amigoe | Zaterdag beraad toekomst CBCS

Zaterdag beraad toekomst CBCS

Zaterdag beraad toekomst CBCS

Willemstad – De regeringen van Curaçao en Sint Maarten hebben gisteren afgesproken dat er komende zaterdag in Willemstad verder gepraat zal worden over de toekomst van de monetaire unie en de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Dat verklaart de demissionaire regering van premier Schotte in een persbericht.
Van de zijde van de regering van Sarah Wescot-Williams was op dat moment nog geen verklaring uitgegeven over de videoconferentie gisteren tussen beide regeringsleiders.

Volgens Schotte is gisteren de agenda bepaald voor de besprekingen van zaterdag, waarvoor een regeringsdelegatie van Philipsburg naar Curaçao afreist.
Het gaat dan onder andere om beleid, begroting (die van 2012 kreeg van de Raad van Commissarissen nog geen goedkeuring) en de voordracht van een zevende lid van de RvC (dat kennelijk in de plaats moet treden van Robert Pietersz, eerder als zevende lid voorgedragen door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie omdat de landen het al die tijd niet eens konden worden over de kandidaat).

Zaterdagmiddag zullen de twee regeringen ook vergaderen met de Raad van Commissarissen. Die bestaat naast Pietersz, uit voorzitter Renny Maduro, Glenn Camelia en Lincoln James (voorgedragen door Curaçao) en Marciella Illidge, Jairo Bloem en Robbie Feron (namens Sint Maarten).

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *