Zoektocht naar 3 overvallers in volle gang

Plataforma Banda Ariba luidt noodklok over criminaliteit

Zoektocht naar 3 overvallers van het hotel in de Conscientiesteeg in volle gang

WILLEMSTAD — De politie is gestart met een onderzoek naar drie overvallen in de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij drie mannen betrokken zijn. De gebruikte vluchtauto, een gestolen witte Mitsubishi minivan, is inmiddels wel in beslag genomen voor nader onderzoek.

De mannen overvielen eerst een vrouw ter hoogte van een hotel in de Conscientiesteeg. Dat gebeurde rond half twee ‘s nachts. Zij duwden het slachtoffer naar de grond en pakten al haar waardevolle spullen af. De vrouw werd door een omstander geholpen en naar het wijkbureau Otrobanda gebracht, waar zij aangifte kon doen.

Nog geen tien minuten later kreeg de centrale meldkamer van de politie weer een melding binnen van een andere gewapende overval in de Breedestraat. Een man stond bij de ATM-machine ter hoogte van de polikliniek van het St. Elisabeth Hospitaal te pinnen, toen hij door drie mannen werd aangevallen. Hij werd mishandeld en bedreigd om de autosleutel van zijn voertuig af te geven. Dat deed hij, en de mannen vluchtten vervolgens in zijn minivan weg.

Een halfuur later rukte een patrouille uit naar een kledingwinkel in Saliña Galleries aan de Kaya Max F. Henriques, voor een diefstal waarbij drie mannen betrokken waren. Eenmaal daar zagen de agenten dat de toegangsdeur van de zaak vernield was en zij vermoedden dat de gestolen minivan hiervoor was gebruikt. De dieven namen een grote hoeveelheid spullen uit de winkel mee.

De politie is direct hierna met een zoektocht gestart naar de mannen, op basis van gekregen signalementen. Ter hoogte van de Kaya Seru Papaya kwamen zij een man tegen op een mobylette, die voldeed aan de signalementen. Hij werd aangemaand te stoppen voor een onderzoek, waaruit bleek dat hij geen identificatiebewijs bij zich had. Uit nader onderzoek bleek dat het hier de negentienjarige man I.V.M.E. betreft. De mobylette werd in beslag genomen.

Later in de ochtend, omstreeks half zeven, kreeg de politie een melding binnen dat een Mitsubishi minivan ter hoogte van Shut geparkeerd stond, met nog de motor en lichten aan. Uit een onderzoek bleek dat dit de in de Breedestraat gestolen minivan was en deze werd in beslag genomen.

De Atrako-afdeling is belast met deze zaak, maar roept tevens iedereen op om belangrijke tips hierover te melden bij deze afdeling, via de telefoonnummers 866-6140, 866-6192, 917 of de anonieme tiplijn 108.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *