Zoektocht naar vermiste man gestaakt

Citro saves livesWILLEMSTAD — De actieve zoektocht naar de vermiste man van het gekapseisde motorbootje bij Klein Curaçao van afgelopen zondag, is gisteren gestaakt door zowel de kustwacht als de zeereddingsorganisatie Citro.

Advertentie

De aanname is dat de vermiste niet meer in leven is.

Kustwacht-woordvoerder Roderick Gouverneur: “We blijven tijdens de reguliere patrouilles natuurlijk wel actief uitkijken naar de vermiste. Men houdt nu ook rekening met het feit dat de zoekstraal enorm is geworden, vanwege de sterke stroming en het aantal dagen dat is verstreken.”

De kustwacht doet verder per definitie geen uitspraken over de identiteit van vermisten en drenkenkelingen.
Zoals de Amigoe reeds heeft gemeld, is er naar aanleiding van het verhaal van de andere opvarende, een kustwacht-medewerker die zondagochtend terug werd gevonden, een onderzoek ingesteld door de kustwacht en de Koninklijke Marechaussee met ondersteuning van het Openbaar Ministerie.
Ook Citro-woordvoerder Lusette verboom wil geen uitspraken doen over de identiteit van de vermiste.

Wij wachten ook het onderzoek van de kustwacht af. Overigens is de Citro de afgelopen twee weken bijzonder druk geweest vanwege de ruwe zeeomstandigheden. Het betrof hier veelal boten die water maakten en die leeggepompt en naar wal gesleept moesten worden”

, aldus Verboom die de toelichting geeft dat zondagochtend toen de melding van het gekapseisde motorbootje binnen kwam, de nieuwe Citro-vrijwilligers hun EHBO-examen moesten staken om deel te nemen aan de zoekactie.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *