Zwaarste aanval op IS in Kobani

Ook gisteren waren er bombardementen bij Kobani | AFP.

Ook gisteren waren er bombardementen bij Kobani | AFP.

Doelen van Islamitische Staat in de Syrische stad Kobani zijn vannacht en vanmorgen vroeg opnieuw gebombardeerd. Volgens Koerdische bronnen was het een van de zwaarste luchtaanvallen tot nu toe, met meer dan twintig bombardementen.

Er wordt nog steeds gevochten in de Syrische grensplaats. Strijders van IS hebben een politiebureau in het oosten van de stad ingenomen. Niet lang daarna zou het bureau door de luchtaanvallen zijn verwoest.

Islamitische Staat zou nu meer dan een derde van de stad in handen hebben. Dat wordt gemeld door een Syrische mensenrechtenorganisatie, maar ontkend door een Koerdische functionaris. Hij zegt juist dat Koerdische strijders vanochtend een aantal wijken hebben heroverd op de extremistische moslims.

Geen Turkse inval
Kobani ligt al weken onder vuur. Zeker 200.000 Syriërs zijn naar Turkije gevlucht en hun oproep aan Turkije om in te grijpen wordt steeds luider. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken zegt dat er niet gerekend hoeft te worden op een Turkse inval in Kobani. “Het is niet realistisch om te verwachten dat Turkije in zijn eentje een operatie met grondtroepen opzet.”

Volgens minister Cavusoglu wordt er met andere landen overlegd over maatregelen, en zal Turkije zijn verantwoordelijkheid nemen als er een gezamenlijk besluit komt.

Bron: NOS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *