AD | MAN: Curaçao moet vredeszone blijven

De blauwe partij meldt met verbazing kennis te hebben genomen van uitlatingen van de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken dat Curaçao als hub voor humanitaire hulp aan Venezuela zal fungeren.

Willemstad – De MAN blijft Curaçao als vredeszone beschouwen, precies zoals steeds het geval is geweest in het verleden. Dat stelt de fractie in een schriftelijke verklaring.

De blauwe partij meldt met verbazing kennis te hebben genomen van uitlatingen van de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken dat Curaçao als hub voor humanitaire hulp aan Venezuela zal fungeren. ,,Met verbazing, omdat er bij onze autoriteiten nog geen officieel verzoek hiervoor is binnengekomen”, aldus de MAN, die aangeeft niet in te zien waarom Curaçao nu een andere positie in zal moeten nemen dan dat van een ‘vredeszone’.

,,De Curaçaose gemeenschap mag onder geen enkel beding het slachtoffer worden van geopolitieke acties, waarbij lokale autoriteiten totaal geen invloed hebben op de wending of ontwikkelingen.”

De partij stelt de Venezolaanse bevolking als een goede buur te beschouwen; de partij uit in dit kader dan ook medeleven voor de zware tijden waar het land en zijn mensen mee geconfronteerd worden. ,,De MAN is pro humanitaire hulp. Wij zijn echter van mening dat deze hulp onder de huidige omstandigheden verleend moet worden door internationale organisaties die speciaal belast zijn met dit soort missies, zoals bijvoorbeeld de Verenigde Naties en het Rode Kruis.”

Zoals gemeld maakte Blok vorige week ietwat voorbarig bekend dat Curaçao als humanitaire hub zal fungeren bij het leveren van humanitaire hulp aan het noodlijdende Venezuela. Een dag na de brief van Blok aan de Tweede Kamer waarin dit bekend werd gemaakt, hield de Curaçaose premier Eugene Rhuggenaath een persconferentie waarin hij aangaf nog niet de kans heeft gekregen de Staten hierover te informeren en dat een officieel verzoek nog niet was ontvangen. Wel heeft Curaçao aangegeven bereid te zijn als hub te fungeren, zo liet de premier weten. De details moeten nog worden uitgewerkt, aldus de minister-president.

Tegen de bereidwilligheidsverklaring van Curaçao kwamen verschillende groepen uit de gemeenschap in opstand; verschillende Statenleden, maar ook de vakbonden hebben aangegeven dat Curaçao zich niet moet laten misbruiken door de Verenigde Staten.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | MAN: Curaçao moet vredeszone blijven

  1. Het zijn – net als de rest – niet de slimsten die in de Staten zitten. Het is zo zonde van ons belastinggeld deze mensen(!)

  2. Als ik dit zooitje bij elkaar zie, vraag ik me af of Ruggenaath zijn collega ministers wel geïnformeerd heeft en als dat zo is, waarom heeft Koeiman zijn partijgenoten niet geïnformeerd? Het blijkt weer dat deze dure parlementariërs gewoon van onze belastinggeld vreten en reizen terwijl hun partijgenoten zelf hen niet serieus nemen.

  3. Marionettenregering op Curacao!

  4. De Rechtsstaat

    Kennelijk staan deze vijf leden vandaag niet op het Brionplein.

    Moet je maar regeren met een partij die liever de commercievrienden terdege informeren, en het parlement links laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *