Frente Sivíl verheugd over vertrek kabinet

WILLEMSTAD — Derek Durgaram van pressiegroep Frente Sivíl reageert verheugd op het bericht dat het kabinet-Schotte is gevallen. Frente Sivíl zet zich al enige tijd in voor nieuwe verkiezingen op Curaçao.

De pressiegroep is in de afgelopen periode verschillende keren in de publiciteit geweest met felle acties tegen de huidige regering, en heeft op het aftreden aangedrongen. In een reactie spreekt Durgaram van alivio (opluchting) en stelt het ongelooflijk te vinden dat de regering is gevallen. Hij zegt te verwachten dat het zeker enige jaren zal duren voordat de puinhoop van de eerste regering van het land Curaçao opgeruimd zal zijn.

Op de vraag wat er nu moet gebeuren, stelt Durgaram dat zijn voorkeur uitgaat naar nieuwe verkiezingen. “Want daar hebben wij ons altijd al sterk voor gemaakt. Je geeft het volk de kans om zich uit te spreken over de toekomst van hun eiland. Mijn tweede voorkeur gaat uit naar een zakenkabinet. En als laatste gaan wij uit van een nieuwe coalitie. Dit geniet niet onze voorkeur. Want je hebt dan telkens met een kleine meerderheid te maken. Er hoeft maar een persoon naar de andere kant over te stappen en dan heb je weer dezelfde problemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *