Hoyer2 | Human Rights Caribbean: Zwabberend beleid inzake Venezuela

Ieteke Witteveen in gesprek met Rick Hart

Ieteke Witteveen

Zwabberend beleid van de overheid inzake humanitaire hulp aan Venezuela. Daarvan beticht Human Rights Caribbean de regering Rhuggenaath. Het geeft aan hoe weinig doordacht er met beleid wordt omgegaan met het beleid ten opzicht van buurland Venezuela, zegt Ieteke Witteveen van de mensenrechtorganisatie.

De Curacaose regering liet vorige week door middel van een persbericht weten als humanitaire hub te kunnen fungeren. Nu komt ze daarop terug naar aanleiding van berichtgeving door onder meer El Pais, De Telegraaf, de Volkskrant en de NOS. Laatstgenoemde meldde dat de regering van Curaçao bereid is mee te werken aan een internationale hulpactie voor Venezuela.

Curaçao zelf is ook gebaat bij een stabiel Venezuela. Dagelijks komen er namelijk Venezolaanse vluchtelingen aan. Inmiddels leven er al meer dan 15.000, onder vaak erbarmelijke omstandigheden op het eiland. “Derhalve doet Curaçao een beroep aan alle partijen om een stop te zetten achter het onnodige geweld, de vrede en rust te laten terugkeren, nieuwe democratische verkiezingen uit te roepen en om humanitaire hulp toe te laten”, staat in een regeringsverklaring. “Curaçao is zelf bereid om als humanitaire hub te dienen.

In een persbericht wordt dit nu ontkend en wordt gezegd dat de regering geen deel uitmaakt van een actie die vandaag gepland staat.

Ieteke Witteveen van Human Rights Caribbean vertelt wat ze vindt van de ommezwaai van de regering.

Tijd: 4.10

Ieteke Witteveen.

Premier Eugene Rhuggenaath was onbereikbaar voor commentaar.

Bron: Radio Hoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Human Rights Caribbean: Zwabberend beleid inzake Venezuela

 1. Mevrouw Witteveen denk dat het Nederland is waar ze jan en alleman maar opvangen. En momenteel is links Nederland bezig met het vernietigen van Wit Nederland

 2. Als het opsporings apparaat goed werkte waren er geen duizenden economische vluchtelingen alhier.Als de localen hen niet herbergde en ‘benutte’ dan hadden ze geen onderdak.

 3. Mevr Witteveen MASHA DANKI!
  keep up the good work….
  en aan deafzenderavan bovenstaand gegevens
  U MOET ZICH SCHAMEN !

  van veel mensen die opCuracao wonen,zijn hun
  voorvaderen eens vluchtelingen geweest!
  Curacao heeft ze opgevangen. en de nazaten
  hebben Curacao opgebouwd.

  het zijnVLUCHTELINGEN, ze verlaten hun
  land omdat het niet anders kan!!!!!
  NIET omdat ze het willen
  WAT DOET U ALS HET U OVERKOMT ..

 4. Drop de vluchtelingen voortaan gewoon bij mevrouw Witteveen in de tuin.

 5. Als je naar een ander land wil verhuizen, dan dient dat via de juiste weg te gebeuren en niet als een dwaas in een roeibootje de zee oversteken om illegaal ergens te gaan wonen. Dit eiland is te klein voor dit soort mensen. Illegaal hier? Dan terugsturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *