Ingezonden | 23 februari, honger wordt als wapen gebruikt

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord.

De VS hebben 20 miljoen dollar aan humanitaire hulp voor Venezuela gereserveerd. Er zijn 30 miljoen Venezolanen, dit komt neer op 66 cent per persoon. Daar kun je mooi een paar paracetamolletjes van kopen. En dan?

Een structurele oplossing is: de sancties opheffen. Obama begon met sancties omdat Venezuela een bedreiging zou zijn voor de nationale veiligheid van de VS. Later kwamen er andere smoesjes bij totdat nu, circa 30 miljard dollar van Venezuela in het buitenland bevroren is. Maak dat bedrag los en het land kan zelf zijn spullen kopen, toch?

Wat erger is, met het geld wat wél vrij is, worden aankopen van voedsel en medicijnen door internationale bankcn op verzoek van Dagobert Trump getorpedeerd (WikiLeaks).

Dezelfde oude truc als met Cuba wordt hier gebruikt: zorg ervoor dat ze niets kunnen invoeren… en als ze dan Flashback creperen, geef je de schuld aan ‘het regime’.

Humanitaire hulp mag niet gebruikt worden om cen volk politick onder druk te zetten. Daarom distantiëren de VN en het internationale Rode Kruis zich van deze poppenkast. Juan Guaido heeft aangekondigd dat hij zaterdag met alle geweld de humanitaire hulp toe wil laten. Hij heeft zijn aanhang opgeroepen om massaal druk uit te oefenen op de militairen. Daarbij voelt hij zich gedekt door de westerse pers die voorgaande demonstraties waarbij agenten, gebouwen en bussen in brand zijn gestoken, ‘vreedzaam’ noemde. De militairen gaan proportioneel reageren, verklaarde de minister. Er hoeft maar één gek tussen te zitten — en je kunt er donder op zeggen dat ie er zal zijn — en de vlam slaat in de pan.

In alle scenario’s zal Guaid6 de politieke winnaar zijn. Zal hij dan eindelijk de puppetmasters tevreden kunnen stellen? Degenen die nu op deze wijze humanitaire hulp willen d66rzetten, heb- ben dan wel bloed aan hun handen.

John da Silva,
Curacao

6 Reacties op “Ingezonden | 23 februari, honger wordt als wapen gebruikt

 1. Helaas dat John da S deze keer de spijker niet op z’n kop slaat

  Slaat hij dat weleens? Als je maar tegen Nederland en de USA bent dan ben je de vriend van hem. Hoe crimineel je ook bent!

 2. Helaas dat John da S deze keer de spijker niet op z’n kop slaat. Het is Maduro die al heel veel op zijn geweten [schijnt overigens nauwelijks te hebben] heeft en in overdrachtelijke zin kleeft er bloed van de (Venezolaanse) medemens aan zijn handen, maar een psychopaat zit daar nooit mee.

 3. @Wim. De sancties hebben invloed mbt personen om Maduro. Waarom zou een rijk land als Venezuela trouwens eten moeten invoeren? Er is of er was alles. Voldoende voedsel, goedkoop water, genoeg ruimte.. maarja Maduro en Chavez gingen boerderijen inpikken en lieten bedrijven werken met maximum prijzen! Dat is de oorzaak van alles!

 4. @Brain S,
  Nogmaals, er is genoeg negatiefs over het regime Maduro te belichten, het is niet nodig om alternatieve feiten bij te ‘verzinnen’!!

 5. Da Silva presenteert zich vaak als een dorpsidioot, maar heeft hier grotendeels gelijk.

 6. Het is een schande dat John da Silva het blijft opnemen voor dictator Maduro. John zelf kent geen honger en Maduro ook niet. Hij eet steaks van 2000 dollar. Net als zijn vriendin Delcy Rodriguez die schoenen koopt van 1000 dollar. Opvallend in een socialistisch land!
  Ik stel voor dat we niets meer publiceren van John Da Silva totdat hij in Venezuela is gaan wonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *