Ingezonden | Belastingdienst, maak van de nood een deugd!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Fred Rabeling aan het woord.

Belastingdienst, maak van de nood een deugd! Na de brand in het belastingkantoor is de materiële schade aan meubilair en computerhardware ongetwijfeld aanzienlijk. Naar ik heb begrepen is de data elektronisch elders opgeslagen en zijn er back-ups gemaakt. Toch zijn er stapels ‘papieren’ vernietigd; ik neem aan dat dit met name bezwaarschriften en verzoeken uitstel van betaling betreffen; deze dienen – in tegenstelling tot de aangiften welke elektronisch dienen te worden ingediend – nog steeds fysiek op papier te worden afgeleverd op het belastingkantoor.

Ik stel voor van de nood een deugd te maken en de mogelijkheid open te stellen om bezwaarschriften en verzoeken uitstel van betaling via e-mail (of via de reeds bestaande portalen van belastingplichtigen) te mogen indien; met name het eerste moet toch snel te realiseren zijn.

Daarmee kunnen deze zaken vanaf het moment van indiening – veilig – digitaal worden bewaard, voorkomt men vele bezoekers – op welke nieuwe/ tijdelijke – locatie dan ook, verhoogt dit de efficiëntie, bespaart het bomen uit en noodzakelijke opbergruimte en zal het in het algemeen ‘the cost of doing business’ op Curaçao verlagen.

Fred Rabeling,
Curaçao

6 Reacties op “Ingezonden | Belastingdienst, maak van de nood een deugd!

 1. Maakt alles elektronisch beter.

 2. @Fred, Nee, er moet een commissie worden opgesteld die alles gaat bekijken.

 3. Hoofd Ontvanger Trona heeft de komende weken in ieder geval alle tijd voor zijn hoerentent Vichy’s te Mahaai.

  Misschien kan hij zijn collega’s er uitnodigen.

 4. Marten Jan Groen

  Fred Rabeling bezwaarschriften en verzoeken om uitstel van betaling dien ik feitelijk al jaren middels e-mailberichten in bij de desbetreffende inspectie alsook de ontvanger. Netjes ondertekend en wel.

  Dat werkt dus prima allemaal en zal ook in de nabije toekomst prima blijven werken. Dat veel digitaal zal zijn opgeborgen waag ik overigens te betwijfelen, want de gemiddelde oudere belastingmedewerker aan de Regentesselaan in Emmastad heeft nog niet zoveel op met digitalisering is mij bekend.

 5. 200 werknemers van de belastingdienst vieren de komende maanden Tilly Pikeriaans vakantie.

 6. Ho ho ho… laten we nu niet proberen om een vorm van logica op dit eiland te gaan hanteren want daar zijn we nog lang niet aan toe. De heer Rabeling heeft gelijk, het kan allemaal veel simpeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *